avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare somaj

Buna,
Dupa doua luni de somaj am gasit un loc de munca si am incheiat contract individual de munca cu norma intreaga pe perioada determinata de 6 luni.
Sper ca dupa 6 luni sa ma angajez cu contract de munca pe perioada nedeterminata la aceasta societate.
In aceste 6 luni somajul este suspendat.
Daca dupa cele 6 luni ma angajez cu contract de munca pe perioada nedeterminata , voi primi suma de 30% din indemnizatia de somaj , conform L76/2002 Art.72 si pentru ce perioada .
Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 15:38, 21 Iunie 2009
Potrivit Legii nr.76/2002 :
Art. 72. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) si alin. (2) lit. c) carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
(2) Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani, precum si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a).

Prin urmare, perioada pentru care veti primi cei 30% este cuprinsa intre data angajarii si data pana la care trebuia sa primiti indemnizatia de somaj.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Prin urmare, nu veti beneficia de cei 30%. Va rog sa cititi alin. 2 pe care il scrie freelis
asa e cum va spune @pakos, ati fi beneficiat de cei 30% doar in situatia in care ati fi incheiat contract pe durata nedeterminata de la inceput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre somaj flore_inger flore_inger Buna .Spuneti-mi va rog in cazul in care sunt in somaj si ma angajez si angajatorul imi face contract determinat pe 3 luni apoi pe 6 luni si tot asa, ce se ... (vezi toată discuția)
Somaj 30% Zita Pop Zita Pop Cum se poate beneficia de somajul de 30% daca initial contractul individual de munca a fost facut pe termen limitat de trei luni, si dupa o saptamana s-a facut ... (vezi toată discuția)
30 % somaj angela siecobean angela siecobean am fost in somaj 2 luni pe urma mi-am gasit un loc de munca cu contract pe durata nedeterminata , iar acum beneficiez de cei 30% din somaj , daca am lucrat 5 ... (vezi toată discuția)