avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venit completare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venit completare

Buna ziua.Va rog frumos sa imi precizati daca dupa terminarea perioadei de somaj care acum este compusa din somaj + venit de completare, suma incasata este aceeasi sau din suma respectiva se scade somajul si ramane doar acel venit de completare.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 21 Martie 2015
Art. 8 din OUG 36/2013
(1) Venitul lunar de completre prevazut la art. 7 lit. b) se stabileste odata cu indemnizatia de somaj si este egal cu diferenta dintre castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat castigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica si nivelul indemnizatiei de somaj.
(2) Venitul de completare prevazut la art. 7 lit. b) se acorda lunar pe perioade stabilite diferentiat, in functie de conditiile prezentei ordonante de urgenta, dupa cum urmeaza:
a) 12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 3 ani si pana la 10 ani;
b) 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 10 ani si pana la 15 ani;
c) 22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca cuprinsa intre 15 ani si pana la 25 ani;
d) 24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani.
(3) Dupa incetarea platii indemnizatiei de somaj, in conditiile Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza, pana la incheierea perioadei prevazute de alin. (2), de un venit lunar de completare egal cu diferenta dintre castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat castigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica, si nivelul indemnizatiei de somaj la data incheierii platii indemnizatiei de somaj.
Multumesc pt. raspuns dar nu am inteles din acest articol daca ramane aceeasi suma dupa terminarea perioadei de somaj.
Venitul lunar de completare = castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat castigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica - nivelul indemnizatiei de somaj la data incheierii platii indemnizatiei de somaj.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere 1800 dar salariul mediu net pe economie 1625.Venit completare 987,somaj 638 = 1625.Dupa somaj venit de completare 1625 ro
Daca sumele sunt corecte (cele referitoare la somaj si venitul net) , atunci acela va fi venitul de completare.

Alte discuții în legătură

Ordonanță 36 din 2013 cleo000 cleo000 La terminarea îndemnizației de șomaj iau numai diferență ca salarii de completare sau îmi recalculeaza și iau tot banii care ai luam cu tot cu șomaj.va ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nr 36/2013 Anton68 Anton68 Buna ziua.Am fost disponibilizat cu ord 36/2013 de la CFR,un an am primit indemnizatia de somaj+venitul de complectare conform art 8. Mai am dreptul la un an ... (vezi toată discuția)
Detalii ordonanta ciubix ciubix Buna ziua.Va rog frumos sa imi precizati daca conform ordonantei 36/2013 persoana disponibilizata primeste aceeasi suma calculata toata perioada, in functie de ... (vezi toată discuția)