avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ordonanță 36 din 2013
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ordonanță 36 din 2013

La terminarea îndemnizației de șomaj iau numai diferență ca salarii de completare sau îmi recalculeaza și iau tot banii care ai luam cu tot cu șomaj.va rog să mă ajutati
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 10 Ianuarie 2016
OG 36/2013
Art. 8
(1) Venitul lunar de completare prevazut la art. 7 lit. b) se stabileste odata cu indemnizatia de somaj si este egal cu diferenta dintre castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat castigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica si nivelul indemnizatiei de somaj.
(2) Venitul de completare prevazut la art. 7 lit. b) se acorda lunar pe perioade stabilite diferentiat, in functie de conditiile prezentei ordonante de urgenta, dupa cum urmeaza:
a) 12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 3 ani si pana la 10 ani;
b) 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 10 ani si pana la 15 ani;
c) 22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca cuprinsa intre 15 ani si pana la 25 ani;
d) 24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani.

(3) Dupa incetarea platii indemnizatiei de somaj, in conditiile Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza, pana la incheierea perioadei prevazute de alin. (2), de un venit lunar de completare egal cu diferenta dintre castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat castigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica, si nivelul indemnizatiei de somaj la data incheierii platii indemnizatiei de somaj.

Prin urmare, la incetarea platii indemnizatiei de somaj, veti primi un venit de completare stabilit ca diferenta intre castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere si indemnizatia de somaj de care ati beneficiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit completare ciubix ciubix Buna ziua.Va rog frumos sa imi precizati daca dupa terminarea perioadei de somaj care acum este compusa din somaj + venit de completare, suma incasata este ... (vezi toată discuția)
Detalii ordonanta ciubix ciubix Buna ziua.Va rog frumos sa imi precizati daca conform ordonantei 36/2013 persoana disponibilizata primeste aceeasi suma calculata toata perioada, in functie de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nr 36/2013 Anton68 Anton68 Buna ziua.Am fost disponibilizat cu ord 36/2013 de la CFR,un an am primit indemnizatia de somaj+venitul de complectare conform art 8. Mai am dreptul la un an ... (vezi toată discuția)