avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

tatal meu a decedat si fratii lui au facut partaj succesoral in instanta in timpul procesului am fost chemati eu si fratele meu s-a terminat procesul si in hotararea definitiva mie si fratelui meu ne-a revenit o suprafata de 2500mp.intrebarea este ca noi nu am facut o executare comform hotararii si de atunci au trecut 6 ani poate cineva sa ne mai ia acel lot care ne-a revenit avand o hotarare drf si irevocabila?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:04, 20 Martie 2015
Ce scria in hotarare de spuneti ca n-ati pus-o in executare?
Va rog sa fiti mai explicit!
ce ati executat?
s-a impartit terenul ramas de la bunicul meu adica 1 hectar bunicul a avut 4 copii unul din copii era tatal meu care era decedat iar in hotarare scrie ca acei 2500 mp partea tatalui meu ne revin mie si fratelui meu. acea parcela sa lotizat in 4dar noi am ramas cu hotararea si vreau sa spun ca nu am cadastrat locul pana acum si sper ca nu trebuia sa aduc un executor
Daca ceilalti nu sunt de acord cu imparteala, trebuie sa apelati la executor pt punere in posesie.
In timp puterea executorie a hotararii se pierde, intervine prescriptia, in cazul dvs 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa teren in urma masuratorilor efectuate de expert topografic marian7 marian7 In anul 2009 am introdus o actiune la tribunal in vederea partajului averii succesoriale ramase de pe urma parintilor (suntem 3 frati). S-a efectuat expertiza ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare pentru a deveni proprietari petcool petcool Buna seara, In acest an am reusit sa deschid dosarul de mostenire dupa bunicul meu, poveste incalcita, multi frati imprastiati prin tara, alergatura dupa ... (vezi toată discuția)
Gradina impartita pe 3 loturi - titluri de proprietate false/neconforme labuscapaul labuscapaul Buna ziua, am urmatoare speta: Gradina impartita pe 3 loturi ( 346,347,348) – titluri de proprietate falsificate/neconforme Avand in vedere ca pana acum nu ... (vezi toată discuția)