avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa teren in urma masuratorilor efectuate de expert ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa teren in urma masuratorilor efectuate de expert topografic

In anul 2009 am introdus o actiune la tribunal in vederea partajului averii succesoriale ramase de pe urma parintilor (suntem 3 frati).
S-a efectuat expertiza tehnica topografica (lotizare) pentru toate terenurile detinute de parintii nostrii si s-au efectuat mai multe propuneri de lotizare. Expertul care a efectuat masuratorile nu a tinut cont de propunerea mea si a intocmit variante in asa fel ca aceasta varianta sa fie aleasa. A fost un process in care a trebuit sa inlocuiesc avocatul si suspiciuni in legatura cu expertul topografic. In urma masuratorilor a rezultat suprafete mult mai mari la doua terenuri, fata de actele parintilor.
Dupa aproape 4 ani, in anul 2013 s-a terminat procesul in care a ramas definitiv o variant din raportul de expertiza.
Comform variantei finale detin un lot de 18000 mp (in actele parintilor apare 14000 mp) impreuna cu alt frate, eu detin 2/3 iar fratele 1/3.
Anul acesta in momentul in care am vrut sa intru in posesie am avut surpriza ca in realitate sunt 14000 mp, iar suprafata fratelui este calculate gresit (cu aproximativ 400 mp). Comform datelor din schita suprafata trasata prin puncte este mai mare decat cea trecuta in hotarare (greseala sau mana intentionata a expertului. Nu as fi ripostat daca erau doar 400 mp, dar conform masuratorilor lipsesc aproximativ 4000 mp din acest lot (livada).

Cum se poate remedia aceasta greseala sau intentie voita?
Mai am vreo sansa sa recuperez/recuperam suprafata lipsa din acest lot.

Mentionez ca in cazul unui nou proces, suprafetele de la masa succesorala sunt foarte mari si taxa de timbru nu se justifica (prea mare).
Cel mai recent răspuns: marian7 , utilizator 13:36, 23 Septembrie 2015
Nu se gaseste un raspuns pentru aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica judiciara Chireadaniel Chireadaniel Are in atributii un expert tehnic judiciar in specialitatea \"Constructii civile, industriale si agricole, Evaluarea proprietatii imobiliare\" sa masoare un ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune- motiv de apel gilisor gilisor Suntem intr-un proces de indiviziune eu si mama, ca reclamant si unchiul (fratele tatalui), ca parat pentru bunurile succesorale din partea parintilor tatalui. ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca 2005 gresita ionescumagda ionescumagda suprafata de teren din schita nu corespunde cu suprafata declarata ce se poate face in acest moment (vezi toată discuția)