avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune- motiv de apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune- motiv de apel

Suntem intr-un proces de indiviziune eu si mama, ca reclamant si unchiul (fratele tatalui), ca parat pentru bunurile succesorale din partea parintilor tatalui. Cota, eu si mama 1/2 si unchiul 1/2.(sunt constituite doua ramuri succesorale) Prin raportul de exertiza tehnica a terenului, se imparte nu suprafata existenta in titlul de proprietate (4200mp), ci suprafata gasita prin masurare (5600mp). Mentionam ca aceasta diferenta apartine domenilului public.
Intrebare: Poate instanta de judecata sa aprobe propunerea de lotizare a terenului masurat (5600mp) si sa ignore suprafata cuprinsa in titlul de proprietate (4200mp) ? Ar fi legala aceasta decizie a instantei? Daca poate constitui motiv de apel acordarea unei alte suprafete decat cea din titlul de proprietate?

Va rog sa-mi raspundeti!
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 12:41, 3 Iulie 2011
In cazul in care sunteti in termen, este necesar sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza -propuneri de lotizare, in care sa contestati suprafata identificata de expert - aratati ca aceasta nu este proprietatea partilor, ci apartine domeniului public.
Instanta nu poate dispune impartirea decat a bunurilor care sunt proprietatea partilor (4200 mp), urmand ca, in cazul in care si suprafata masurata de expert se afla in posesia partilor, acestea sa efectueze demersurile necesare pentru a obtine proprietatea acestei suprafete - ex. uzucapiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune- succesiune legala gilisor gilisor Suntem intr-un proces de indiviziune eu si mama, ca reclamant si unchiul (fratele tatalui), ca parat pentru bunurile succesorale din partea parintilor tatalui. ... (vezi toată discuția)
Ce pot face cand expertiza prevede portiuni invide? gilisor gilisor Suntem intr-un proces de indiviziune (casa si teren) eu si mama, ca reclamant si unchiul (fratele tatalui), ca parat pentru bunurile succesorale din partea ... (vezi toată discuția)
Instanta poate admite o lotizare care nu respecta incheierea de sedinta? gilisor gilisor Suntem in proces civil pentru iesirea din indiviziune - dezbatere succesorala legala. Sunt doua ramuri succesorale, respectiv un frate supravietuitor si un ... (vezi toată discuția)