avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face cand expertiza prevede portiuni invide?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face cand expertiza prevede portiuni invide?

Suntem intr-un proces de indiviziune (casa si teren) eu si mama, ca reclamant si unchiul (fratele tatalui), ca parat pentru bunurile succesorale din partea parintilor tatalui. Cota, eu si mama 1/2 si unchiul 1/2.(sunt constituite doua ramuri succesorale). Timp de 20 de ani am folosit aceste bunuri printr-o intelegere impreuna cu unchiul. Impartirea terenului si a casei a fost realizata de catre parti (tata si unchiul) in "X" (partea de casa nu corespunde cu partea de teren, in spatele casei noastre se afla terenul lor ). Cu timpul relatiile s-au degradat, nu mai putea ajunge la terenul nostru fara cearta. Am introdus actiune de succesiune.Incheierea de sedinta prevede ca partea de teren sa urmeze partii de imobil. Lucru care ne-a convenit. (terenul este cultivat cu vie de ambele parti) Prin raportul de exertiza tehnica a terenului, s-a prevazut 2 variante: una in care se imparte in linie dreapta terenul si casa, fiecare avand cota de 1/2,(respectand incheierea de sedinta: terenul se afla in spatele imobilului), cealalta varianta are 2 portiune (90mp) aflate, una in posesie comuna, cealalta nu apartine niciuneia dintre parti, impartirea terenului si a casei facandu-se tot in x, cum este acum.
INTREBARE: Poate admite instanta de judecata varianta care nu corespunde incheierii de sedinta si in care se afla terenuri individe?
Va rog sa-mi raspundeti!
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
gilisor, utilizator
Cel mai recent răspuns: gilisor , utilizator 10:20, 1 Iulie 2011
poate daca partile sunt de acord. opinia mea este ca expertul trebuia sa gaseasca si o varianta in care o parte sa plateasca sulta celeilalte parti. indicat e sa faceti obiectiuni la raportul de expertiza.
Multumec!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune- succesiune legala gilisor gilisor Suntem intr-un proces de indiviziune eu si mama, ca reclamant si unchiul (fratele tatalui), ca parat pentru bunurile succesorale din partea parintilor tatalui. ... (vezi toată discuția)
Instanta poate admite o lotizare care nu respecta incheierea de sedinta? gilisor gilisor Suntem in proces civil pentru iesirea din indiviziune - dezbatere succesorala legala. Sunt doua ramuri succesorale, respectiv un frate supravietuitor si un ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune- motiv de apel gilisor gilisor Suntem intr-un proces de indiviziune eu si mama, ca reclamant si unchiul (fratele tatalui), ca parat pentru bunurile succesorale din partea parintilor tatalui. ... (vezi toată discuția)