Suntem intr-un proces de indiviziune (casa si teren) eu si mama, ca reclamant si unchiul (fratele tatalui), ca parat pentru bunurile succesorale din partea parintilor tatalui. Cota, eu si mama 1/2 si unchiul 1/2.(sunt constituite doua ramuri succesorale). Timp de 20 de ani am folosit aceste bunuri printr-o intelegere impreuna cu unchiul. Impartirea terenului si a casei a fost realizata de catre parti (tata si unchiul) in "X" (partea de casa nu corespunde cu partea de teren, in spatele casei noastre se afla terenul lor ). Cu timpul relatiile s-au degradat, nu mai putea ajunge la terenul nostru fara cearta. Am introdus actiune de succesiune.Incheierea de sedinta prevede ca partea de teren sa urmeze partii de imobil. Lucru care ne-a convenit. (terenul este cultivat cu vie de ambele parti) Prin raportul de exertiza tehnica a terenului, s-a prevazut 2 variante: una in care se imparte in linie dreapta terenul si casa, fiecare avand cota de 1/2,(respectand incheierea de sedinta: terenul se afla in spatele imobilului), cealalta varianta are 2 portiune (90mp) aflate, una in posesie comuna, cealalta nu apartine niciuneia dintre parti, impartirea terenului si a casei facandu-se tot in x, cum este acum.
INTREBARE: Poate admite instanta de judecata varianta care nu corespunde incheierii de sedinta si in care se afla terenuri individe?
Va rog sa-mi raspundeti!
Multumesc!
poate daca partile sunt de acord. opinia mea este ca expertul trebuia sa gaseasca si o varianta in care o parte sa plateasca sulta celeilalte parti. indicat e sa faceti obiectiuni la raportul de expertiza.