Are in atributii un expert tehnic judiciar in specialitatea "Constructii civile, industriale si agricole, Evaluarea proprietatii imobiliare" sa masoare un teren intra vilan? Daca nu are in atributii asa ceva atunci poate el propune spre lotizare un teren de x mp fara ca el sa il masoare? O sa povestesc putin ca sa se inteleaga.
Eu impreuna cu 2 frati am mostenit o casa la curte care este formata dintr-un teren de 1000mp, o casa construita si niste anexe.Intrucat nu ne am inteles amiabil cu unul dintre frati am hotarat sa mergem pe instanta pt succesiune. Instanta a desemnat un astfel de expert, iar in suplimentul raportului de expertiza, deoarece locuinta nu era partajabila in natura mi-a atribuit mie si unui frate lotul nr. 1 format din casa, 600mp teren si anexele gospodaresti si celuilalt frate ia atribuit lotul nr. 2 restul de teren de 400mp(bucata de teren care nu a fost masurata, a stabilit expertul ca acel teren are 400mp tot el stabilind o lungime si o latime) care in mod normal si conform schitei lui terenul este gol, noi fiind de acord cu aceasta impartire. Dupa ce s-a terminat pe instanta, eu de curiozitate m-am dus si am masurat terenul si am constatat ca lungimea terenului pe care el o scrisese in schita se este mai mare si se duce peste anexele mele si ale fratelui. Ce as putea face in cazul acesta? A savarsit expertul vreo infractiune?
Trebuia sa faceti observatii la raportul de expertiza inainte de a se pronunta instanta de judecata.
Daca doriti o noua impartire va trebui sa o luati de la capat - deschidere actiune in instanta (conditionat de acceptarea actiunii), expertiza tehnica judiciara, pronuntare instanta.
Daca instanta a fixat ca obiectiv pentru expert - doar masurare teren. acesta putea face masuratoarea (lungimea si latimea), folosind o ruleta, in conditiile in care nu i s-a cerut in obiective sa faca un raport topografic.
Expertul in specializarea ctii. nu are competente pentru a intocmi o expertiza topografica.
Nu a avut ca obiectiv sa masoare teren, insa el a atribuit un lot de 400 mp ca avand o lungime si o latime pe foaie, dar fizic acel teren trece peste o anexa de a mea. Cum poate executorul judecatoresc sa l puna in posesie cu acel teren avand in vedere ca terenul trece peste anexa mea?
Si in cazul asta executorul nu va constata o neregula a expertului? Pentru ca judecatorul a dat o solutie dupa schita expertului in care terenul era fara acea anexa, iar in realitate anexa se afla pe teren. Va multumesc pentru raspunsuri.