avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli aferente pt.2 apartamente unite.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli aferente pt.2 apartamente unite.

Buna ziua

Am cumparat impreuna cu parintii 2 apartamente intr-un bloc nou. Apartamentul meu este in suprafata utila de 56.65 mp , cota indiviza 0,73/100-a parte cumparat cu Prima casa iar al parintilor este in suprafata utila de 39,43 mp cu cota indiviza de 0,51/100-a parte cu banii jos. As vrea sa unesc aceste apartamente si sa fac un singur contract cu furnizorii de utilitati. Este posibil ? Cum as putea realiza acest lucru ? Ce cheltuieli as avea la asociatie/administratie ? Cum se va calcula fondul de rulment si cel de reparatii ?
Ap.este la parter si spatiu verde din fata geamurilor nu este amenajat. As putea sa pun un gard si sa il amenajez eu sau in a cui responsabilitate intra acest lucru ?

O ultima intrebare : exista vreo lege referitoare la blocarea cailor de acces, ma refer la parcarea autoturismelor in fata aleii care duce la scara blocului.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andreia08 , utilizator 15:59, 26 Martie 2015
Daca nu ati finalizat creditul Prima Casa nu puteti uni apartamentele.
Cheltuielile care se repartizeaza pe cota-parte indiviza le platiti pe cota unita, fie ca sunt doua spatii sau doar unu cheltuielile tot alea sunt, la fel si la numarul de persoane, fie ca locuiti 4 persoane intr-un apartament de 100 mp, sau 4 persoane in doua apartamente de 50 mp tot aia este.
Multumesc pentru raspunsuri. Voi finaliza in curand contractul cu Prima casa deci voi putea uni cele 2 ap.?
In ceea ce priveste spatiul verde si aleea de acces ce imi puteti spune.
Noi nu stim daca puteti uni cele doua apartamente, trebuie sa aveti aprobarea asociatiei, sa consultati un expert care sa va spuna ce puteti demola si ce nu, sa faceti un proiect, sa luati toate aprobarile, etc.
Noi aici v-am raspuns cum platititi daca uniti doua spatii, nu daca puteti sa faceti modificari in structura de rezistenta!
Spatiu verde este al ADP-ului, nu este proprietatea dumneavoastra a proprietarilor din condominiu.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
ContSters241232, utilizator
Blocul este construit pe un teren privat, iar terenul s-a impartit proprietarilor, fiecare ap avand in proprietate intre 15 si 30 mp teren dupa care platim impozit.
In ceea ce priveste unirea ap. doream sa stiu care sunt demersurile pt. ca unirea este posibila neexistand intre ap.decat un zid de caramida.
Asociatia de ce ar trebui sa isi dea acordul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza cota parte indiviza? Nico4u Nico4u Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie: In scara noastra de bloc (constructie ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari a spatiilor comerciale de la parterul blocurilor? lbsm lbsm Am un spatiu comercial la parterul unui bloc. Mentionez ca toate utilitatile sunt direct contractate, inclusiv serviciul de curatenie. Acum un an asociatia de ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)