avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Medicina muncii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Medicina muncii

Buna ziua.Am o problema si nu stiu cine anume ma poate ajuta.Sunt insarcinata,si acum 2 luni puteam iesi in concediu de risc maternal pe baza scrisorii medicale eliberata de specialist,dar doamna doctor de la medicina muncii care a facut expertiza locului de munca a refuzat catgoric sa imi accepte acest comcediu(fiind bun prieten cu angajatorul)
Am avut concediu medical pe toata perioada sarcina fiind cu probleme iar in aprilie,medicul mi.a spus ca intru in concediu de risc maternal(voi avea 28 de saptamani)
Concediu imi va fi eliberat de specialist vizat de doctorul de familie,dar trebuie vizat si de medicul de la medicina muncii.
Daca stimata doamna va refuza din nou sa parafeze concediul ,spuneti.mi va rog ce este de facut?




Cel mai recent răspuns: patricia85 , utilizator 17:40, 19 Martie 2015
Medicul specialist ginecolog nu trebuie sa va spuna, ci sa emita o noua recomandare medicala cu care sa va prezentati la medicul specialist de medicina muncii.
Nu cred ca medicul specialist de medicna muncii, oricat de prieten ar fi cu angajatorul isi poate permite sa dea un aviz de continuare program de lucru, in conditiile in care dpvd al medicinei muncii acest lucru nu mai este indicat. Cred ca orice medic de medicina muncii este constient ca daca se va intampla ceva cu sarcina (si dvs. veti cere o expertiza medicala care va constata ca problemele s-au datorat continuarii lucrului in aceleasi conditii de munca) se expune unei actiuni in instanta de judecata.
Medicul specialist de medicina muncii are posibilitatea sa dea o recomandare catre angajator pentru schimbarea locului de munca, respectiv pentru reducerea programului de lucru, daca expertiza sa arata ca intrarea dvs. in concediu de risc maternal nu este obligatorie, in baza conditiilor de lucru existe la locul dvs. de munca, actual.
Atat timp cat specialistul recomanda concediu de risc maternal nu stiu cum un medic de medicina muncii poate contesta un specialist.
Indiferent de conditiile de la locul de munca ,atat timp cat a existat riscul unui avort nu stiu cum putea contesta specialistul,si totusi a facut.o.
Pentru asta am avut concediu medical 90 de zile ,tocmai pentru acest refuz .
Daca sunt refuzata si la 28 de saptamani vreau sa stiu ce am de facut?Ce anume ar indreptati-o sa nu parafeze concediul de risc maternal?
Puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data Directia sanitara judeteana. Se va face o ancheta si se va decide.
Normele de medicina muncii permit medicului specialist de medicina muncii sa aprecieze oportunitatea recomandarii medicale facute de catre medicul specialist ginecolog, care nu are cum cunoaste conditiile de lucru existente la locul de munca. Acesta este si motivul pentru care legiuitorul a prevazut avizul medicului specialist de medicina muncii.
Nu cred ca ati primit concediu medical datorita refuzului de a vi se permite intrarea in concediu de risc maternal, ci datorita situatiei dvs. medicale, la data respectiva. Solicitati de la medicul ginecolog o noua recomandare medicala pentru intrare in concediu de risc maternal.
Nu am de unde cunoaste care altul ar putea fi refuzul medicului specialist de medicina muncii pentru parafare concediu de risc matarnal, altul decat conditiile concrete de lucru existente la locul dvs. de munca.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicul de medicina muncii poate contesta concediu de risc recomandat de medicul specialist? crisana crisana Buna ziua .Am si eu o intrebare,la care nu am primit inca raspuns nici de la medicul ginecolog,nici de familie,nici de medicina muncii. In data de 5.12.2014 ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal elenanicolae elenanicolae Buna ziua. Din data de 10.02.2014 am o scrisoare medicala eliberata de dr ginecoginecolog din care reiese ca trebuie sa stau in concediu de risc maternal pana ... (vezi toată discuția)
Raport risc maternal refacut- se poate? ana.ana1990 ana.ana1990 Acum aproximativ doua luni am realizat in cadrul Medicover raportul de Medicina muncii pentru riscul maternal. Astazi, doctorul specialist care imi ... (vezi toată discuția)