avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie intretinere copil incasata in plus
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie intretinere copil incasata in plus

Buna ziua.

Sotia mea se afla in aceasta situatie: www.avocatnet.ro/content/art...

In luna noiembrie am depus o cerere pentru a beneficia de amnistia fiscala, insa in ciuda acestei cereri, la care NU am primit raspuns, sotia mea s-a trezit astazi cu propire pe salariu!!

Nu este vina ei, era innebunita cu cel mic, eu eram plecat, nu si-a dat nimeni seama, iar acum, in ciuda amnistiei, tot nu putem fi scutiti!??!

Rog sfat ce sa facem.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:47, 19 Iulie 2016
Cred ca ar trebui sa dati mai multe detalii , intrucat legea 126/2014 nu este aplicabila in totalitate celor care supun ca beneficiaza de amnistia fiscala.

Pentru ce i s-a facut poprire pe salariu ?

A primit vreo decizie de restituire a indemnizatiei pentru CCC ?
I-am cerut detalii si iata ce mi-a scris:

In perioada septembrie 2012 - iunie 2013 am fost in concediu de crestere copil si am beneficiat si primit indemnizatie.
Am primit in octombrie anul trecut (2014) o somatie de restituire a unei sume primite necuvenit - pentru una luna. De la Anaf.
In luna noiembrie 2014 am depus o cerere de scutire de la plata debitelor, pe baza proiectului de lege de amnistiere fiscala, la Agentia de Plati si Inspectie Sociala din Bucuresti, insa nu am primit niciodata niciun raspuns.
In ianuarie au aparut normele la legea 126/2014 privind amnistia fiscala pentru mame.
Alta cerere pe modelul din norme nu am facut, insa cererea depusa de mine anul trecut contine toate datele necesare.
Mentionez ca nu am primit niciodata de la agentie vreo adresa cum ca trebuie sa dau bani inapoi, ci pur si simplu am primit de la ANAF anul trecut somatie de plata.
Pentru ce motiv ati primit somatia de restituire?

AJPIS a inaintat dosarele de executare la ANAF, de aceea ati primit de la ANAF somatia respectiva.
Pentru incasarea a 1 luna de indemnizatie in plus. Au platit o luna mai mult decat trebuiau. Din partea noastra nu s-au gresit acte si nu s-au facut declaratii false.
Cum au platit o luna in plus ?

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala pentru mame AlinaFlorentina1981 AlinaFlorentina1981 Buna ziua! La inceputul lunii iulie 2012,sotul meu si-a dat demisia de la firma la care lucra. Pe 24 iulie a venit pe lume copilul nostru si sotul a hotarat sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil calculata gresit musetel musetel De curând am primit o adresa de la APS in care mi se cerea sa restitui o suma de bani din indemnizatia pentru cresterea copilului incasata in urma aproape 5 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mitrofan_Brindusa Mitrofan_Brindusa Buna ziua! Am un baietel de 2 ani si 4 luni si o fetita de 1 an. Am beneficiat de indemnizatie crestere copil pentru primul copil dupa care am terminat in ... (vezi toată discuția)