avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Am un baietel de 2 ani si 4 luni si o fetita de 1 an. Am beneficiat de indemnizatie crestere copil pentru primul copil dupa care am terminat in aprilie 2014 si am inceput cu cel de al doilea copil. Pentru cel de-al doilea copil am aflat ca as putea primi un supliment de 600 lei pana cand primul copil implineste 2 ani. Am facut cerere si am primit banii retroactiv deoarece al doilea copil avea deja 6 luni cand am aflat ca se da si acel supliment. Problema este ca doamna de la indemnizatii cred ca a uitat sa opreasca suplimentul deoarece imi intrau mai multi bani in cont. Am sunat, am vorbit si s-a ajuns la concluzia ca acei bani care mi-au intrat in plus trebuie sa ii returnez. Oare chiar trebuie sa platesc pentru greseala dumneaei? Ce ar trebui sa fac? Dati-mi un sfat va rog, va multumesc!:(
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
Mitrofan_Brindusa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:19, 29 August 2014
1. - Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului nu se poate primi, in acelasi timp si indemnizatie pentru CCC si stimulenttul de insertie si de aceea ca trebuie sa restituiti banii primiti necuvenit.
- Trebuia sa observati si dvs. ca primiti mai multi bami in cont.

2. - Guvernul a aprobat un proiect de lege de amnistie fiscala in astfel de cazuri in care greseala apartine functionarilor.
- Poiectul de lege a fost depus la Parlament care il ca lua in discutie dupa vacanta parlamentara.
Am vorbit astazi cu doamna de la indemnizatie care mi-a spus ca imi va trimite o decizie de debit. Am observat ca din mai au intrat in loc de 840 lei 1100, urmatoarea luna 1500, apoi 1400 si m-am ingrijorat. De aceea am sunat sa vad ce se intampla. Deci, ca si concluzie va trebui sa returnez banii? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
Mitrofan_Brindusa, utilizator
1. Pana la aparitia legii de care va spuneam, si care nu stim sigur ce va prevedea, conform actualelor prevederi legale trebuie sa restituiti banii primiti in plus.

2. Dupa ce primiti decizia de debit mergeti sa incheiati cu AJPIS o intelegere, in scris, privind returnarea banilor in rate, dupa posibilitatile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare bani din indemnizatie mielug mielug Buna Ziua am beneficiat de indemnizatie crestere copil timp de 23 de luni , iar la jumatatea lunii 23 am inceput munca , depunandu-mi actele pentru acea ... (vezi toată discuția)
Virament greșit de la o instituție publica User 5 User 5 Bună ziua. Eu beneficiez de stimulentul pentru creșterea copilului în care îmi sunt lunar banii virați în contul meu personal. Acum 2 luni mi-au fost ... (vezi toată discuția)