Intr-un dosar de actiune delictuala daune morale , paratul imi invoca art.33 ncpc fara nici-o baza reala cu dosarul, doar pentru a induce in eroare instanta. Pe aceasta baza a art. 33, dezvolta capetele de acuzare , insa consider ca in fapt, nu au nici-o relevanta.
Cine poate sa-mi exemplifice ca la clasa a-II-a, semnificatia acestui articol, deoarece pe mine ma da peste cap :
CAPITOLUL III
Aplicarea legii de procedură civilă
Art. 33
Interesul de a acţiona
Interesul trebuie să fie determinat, legitim, personal, născut şi actual. Cu toate acestea, chiar dacă interesul nu este născut şi actual, se poate formula o cerere cu scopul de a preveni încălcarea unui drept subiectiv ameninţat sau pentru a preîntâmpina producerea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara.
2. Paratul exemplica in acest mod : Asa cum rezulta din actiunea formulata de reclamant, raportat la normele legale, instanta, pentru a fi indeplinita conditia interesului cererii, trebuie sa prefigureze folosul efectiv pe care reclamantul l-ar obtine in ipoteza admiterii formei procedurale exercitate. Mai mult, interesul trebuie sa fie apreciat la momentul formularii cererii, iar nu la momentul comiterii "asa ziselor fapte delictuale de care sunt acuzat".
Eu nu pot pricepe ce treaba are acest articol cu cererea de trimitere in judecata si desfasurarea procesului, dat fiind faptul ca sunt la al 3-lea termen, am cerut instantei proba cu martori si interogatoriu, acestea fiind admise prin intampinare si urmeaza sa fie audiati martorii. Ce vrea sa obtina paratul prin acest articol ?
Si o alta intrebare : Cum pot introduce un martor sau tert in acest proces, dat fiind faptul ca unul din martorii care i-am enuntat nu era trecut in cererea de trimitere si mi s-a respins de catre instanta sa il aduc. Stiam ceva de o cerere accesorie. Cum as putea sa-l reintroduc pe martor. Mentionez ca si martorul care a fost refuzat de instanta a fost lezat de catre parat. Ce pot face in aceasta privinta ?
Multumesc !