avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunarea comitetului executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunarea comitetului executiv

Buna ziua,
Comitetul executiv este obligat sa afiseze la avizier convocatorul sedintelor de comitet si deciziile luate de acesta?
Legea 230 nu prevede nimic in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Dan1963 , utilizator 08:48, 20 Martie 2015
Denumirea corecta este: sedintele comitetului executiv.
Data la care se intruneste comitetul nu este necesar a se face public.
Deciziile comitetului executiv, care se tin lunar, trebuie sa fie facute publice la avizier.
Dispozitii concrete prevede HG nr 1588/2007
Art 17
(2)Sedintele comitetului executiv se desfasoara lunar si sunt legal întrunite daca
jumatate plus unu din numarul membrilor sai sunt prezenti. Sedintele comitetului executiv
pot fi convocate de presedintele asociatiei de proprietari sau de jumatate plus unu din
numarul membrilor sai.
(3) Deciziile comitetului executiv se consemneaza în registrul de decizii al comitetului
executiv si se afiseaza la avizier.

Multumesc, voi mai citi odata art.17, se pare ca l-am omis
Totusi daca comitetul executiv,nu publica o decizie, ce pot sa fac in calitate de cenzor.
Din desfasurarea evenimentelor mi-am dat seama ca nu au facut-o publica, ca sa nu poata fi contestata s-au comentata. Prin aceea decizie si-au alocat o lucrare a partilor commune supraevaluata.
Daca nu exista o data fixa prestabilita in care au loc sedintele lunare, eu cred ca ar trebui afisata si data sedintei, in caz contrar presedintele poate convoca doar membri care voteaza ce vrea el si in plus poate afisa cu intarziere decizia in mod intentionat, pentru a nu o mai putea contesta nimeni sau pentru a ne pune in fata faptului implinit deja. Aceste lucruri s-au intamplat la mine la asociatie, de fapt ei nu au afisat nimic.

Alte discuții în legătură

Decizii c.e asociatie de proprietarri ionelpascaru ionelpascaru In legea 196/2018, la art. 55, alin 4 se zice: \"Deciziile comitetului executiv se consemnează în registrul unic de procese-verbale al asociaţiei de ... (vezi toată discuția)
Un proprietar are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv? breazamoreni breazamoreni Buna seara, Revin cu o intrebare: Un membru al asociatiei de proprietari are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv organziata de ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal marian_01 marian_01 in cadrul asociatiei de proprietari sa luat hotararea ca femeia de serviciu sa fie premiata cu o anumita suma de bani.NU s-a intrunit comitetul executiv,nu au ... (vezi toată discuția)