avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un proprietar are voie sa participe la o sedinta a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un proprietar are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv?

Buna seara,

Revin cu o intrebare:
Un membru al asociatiei de proprietari are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv organziata de presedinte chiar daca presedintele nu vrea?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:09, 17 Martie 2017
Intrebarea este daca are dreptul, nu daca are "voie" ptr ca nu trebuie sa ceara voie nimanui atata timp cat este proprietar!

Art. 10-L230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Cum poate cunoaste un proprietar toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei?

Fie solicitand acces la cerere la orice document, fie participand la sedintele comitetului executiv unde se discuta "aspecte ce tin de activitatea asociatiei"!;)

Intr-o asociatie "normala" orice proprietar are dreptul sa participe la sedintele comitetului executiv. Interzicerea acestui drept poate fi considerat un abuz.
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
cyan, moderator
Din ce-mi amintesc, dvs sunteti presedintele unei asociatii.....
Si cu ce anume va inoportuneaza prezenta unui proprietar la o sedinta a comitetului...?
Proprietarul v-a solicitat in mod expres sa participe si el sau pur si simplu a dat buzna in sedinta fara sa anunte ?
Pana la capat, pe langa cele prevazute de lege, trebuie sa nu uitati ca este musai sa aveti o relatie buna cu oricare dintre proprietari, deci rezolvarea prezentei dansului la acea sedinta ar fi bine s-o rezolvati cu multa diplomatie.
Din alte mesaje eu inteleg ca face parte din comitet.
intr-o perioada, cand am activat in comitet, am propus, si propunerea a fost acceptata, ca fiecare sedinta de comitet sa fie considerata "sedinta de comitet largita", la care putea participa orice locatar.
Acest obicei a dus la o transparenta ridicata.

Pe langa transparenta se asigura si implicarea proprietarilor in activitatea asociatiei.
Se cunoaste ca participarea la adunarea generala anuala este anemica in multe cazuri.
Un brainstorming lunar la care sa participe cat mai multi proprietari poate avea efect benefic atat dpdv al controlului asupra achitarii platilor utilitatilor la furnizori cat si al intretinerii condominiului.

Alte discuții în legătură

Adunarea generala a asociatiei de proprietari poate fi convocata de ... gambette gambette Ad. generala a asociatiei de proprietari poate fi convocata de catre min. 20% din membrii asociatiei si in situatia cand presedintele si comitetul exrcutiv ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Convocare ad.gen. tomasso tomasso adunarea gen.ordinara se convoaca fie de presedintele asoc. fie de com. ex.,potrivit lg.230/2007,art.23 pct.3.:reiese ca este unul si acelasi lucru pt. ca ... (vezi toată discuția)