Am lucrat cateva luni si apoi am fost incorporat in armata 05.01.1983-26.08.1984.Dupa aceea m-am reangajat la aceeasi uzina.Mare parte din aceasta perioada am efectuat-o in unitati militare de munca,din care vreo 7 luni in subteran.N-ar trebui sa primesc grupa I-a de munca macar pentru cele 7 luni ? Mai beneficiez de aceasta grupa destui ani,dar m-ar ajuta si lunile alea. Multumesc !
Art.20 alin.2 din Legea nr.3/1977 : Constituie vechime in munca si timpul in care o persoana incadrata in munca si-a intrerupt activitatea deoarece: a) a indeplinit serviciul militar in termen, a fost concentrata, mobilizata sau in prizonierat;
...
Legea nr.3/1997 a fost abrogata la data de 01.04.2001 de Legea nr.19/2000 ... asadar, perioada respectiva constituie vechime in munca.
Legea nr.19/2000 a fost abrogata de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care prevede:
art.49
(1) În sistemul public de pensii se asimileazã stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
...
c) a satisfãcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilitã, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
....
Locul de munca in care v-ati desfasurat activitatea era incadrat in conditii deosebite sau speciale de munca ?
Daca locul de munca era incadrat ca loc de munca in conditii speciale, atunci puteti solicita angajatorului eliberarea unei adeverinte.
Potrivit art. 126 din Hotarirea de Guvern nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, „adeverintele prin care se atesta faptul ca in anumite perioade, anterioare datei de 1 aprilie 2001, persoanele si-au desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a se intocmesc potrivit modelului prevazut in anexa nr. 14, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate in evidentele angajatorilor sau ale detinatorilor legali de arhive".
Vechime in munca
FlaviBoss
Buna ziua !
Am efectuat stagiul militar la 01770 unitate de munca Ramnicu Valcea .Vreau sa stiu daca perioada cat am lucrat poate fi considerata vechime in ... (vezi toată discuția)