Blocurile ANL pot fi administrate de o asociatie de proprietari?
Se stie ca proprietarul blocurilor ANL este chiar Agentia Nationala a Locuintei iar legea 230 spune ca se pot constitui asociatii de proprietari in blocuri cu mai multi de 3 proprietari.
Ma poate lamuri cineva?
Legal nu se poate. In practica cunosc asociatii de proprietari infiintate pe legislatia specifica asociatiilor de proiprietari cu denumire de asociatie de locarari ANL. La Bacau sunt cateva. Abuz.
Daca este bloc ANL,pe cale de consecinta locatarii sunt chiriasi-respectiv nu au calitatea de proprietari asupra spatiului cu destinatia de locuit care apartine primariei
Avand in vedere ca este bloc ANL,in cauza sunt incidente administrarea intereselor chiriasilor, pentru care puteti sa va organizati si sa infiintati ONG.
Nu intelegeti un lucru. Aceste locuinte, statul incepe sa le vanda. Ei, @omul70, probabil are cunostinta ca intr-un asemenea condominiu sun mai mult de 3 proprietari, deci asa cum prevede legea, acestia se pot constitui intr-o as. proprietari, da? Cum sa fie abuz?
Numai ca in momentul initierii actiunii de constituire in as. prop. trebuie tinut cont si luat acordul a 50% +1 dintre proprietari, adica cei 3-4 sau 5 proprietari care si-au achizitionat locuintele , precum si ANL-ul care mai detine inca 30-40 sau mai stiu eu cate unitati de locuinte.. Si daca, onor ANL-ul iti da acordul, nu inseamna ca el detine tot controlul asupra a tot ce vrei tu sa faci pe-acolo? Cam da...
De aceea, il sfatuesc pe @omul70 sa mearga la consiliul local sau la cei care sunt imputerniciti sa gestioneze fondul locativ si sa intrebe ce se poate face in acest caz.
ANL a avut 2 programe 1. Locuințe pentru tineri (cu chirie) 2. Locuințe prin credit ipotecar.
Locuințe pentru tineri (cu chirie) au început sa se vândă. - ele sunt în administrarea primăriei. Asoc de prop se înființează la 50+1 proprietari.
Pentru un raspuns corect vrem mai multe detalii ... ce fel de locuințe ANL?
Locuintele sunt pentru tineri pana în 35 de ani (cu chirie) iar pana in momentul asta nu a fost vandut niciun apartament si nici nu prevad asa ceva deoarece preturile lor sunt foarte mari comparativ cu blocurile existente in oras (Isaccea-jud.Tulcea).
La solicitarea primariei, asociatia de proprietari din oras a preluat si aceste blocuri in ceea ce privesc consumurile de apa rece si curatenia in scari.
Consider ca s-a facut un abuz tinand cont de prevederile legii 230/2007 si ca aceste atributii revin primariei, asociatia incarcandu-se si cu aceste sarcini, nemaivorbind si de cate critici din partea chiriasilor la adresa asociatiei.
Mentionez ca fac parte din comitetul executiv al asociatiei si doresc ca aceasta situatie sa nu mai existe.