avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Pot beneficia de programul \"prima casa\" daca am un ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Pot beneficia de programul "prima casa" daca am un teren in concesiune?

Buna ziua! Detin un teren concesionat pe numele meu de la primaria orasului si as vrea sa stiu daca pot beneficia de un credit prin programul "prima casa" in vederea construirii unei locuinte pe acest teren.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:42, 9 Octombrie 2009
Eu cred ca da, dar va trebui sa va alegeti banca care va acorda imprumutul, aceasta urmand a va spune ce acte va trebui sa contina dosarul de creditare.
As vrea sa stiu daca eu pot beneficia de prima casa in conditiile in care sotul meu detiue o locuinta personala dinaintea casatoriei (nu este prorietate comuna) iar eu nu am nici o proprietate pe numele meu. In prezent nu locuim in apartamentul amintit anterior ci in apartamentul parintilor mei impreuna cu sora mea.
Buna ziua!

Intrebare?
Am semnat un antecontract pentru cumpararea unei locuinte in data de 04.06.2009 cu avans achitat.Pot beneficia de creditul ''prima casa'' in conditiile in care nu am alte credite in derulare si nici o alta proprietate?

Multumesc!
hermes35 a scris:

Buna ziua!

Intrebare?
Am semnat un antecontract pentru cumpararea unei locuinte in data de 04.06.2009 cu avans achitat.Pot beneficia de creditul ''prima casa'' in conditiile in care nu am alte credite in derulare si nici o alta proprietate?

Multumesc!

Da , puteti atata timp cat nu finalizati printr-o vanzare -cumparare acel antecontract!:)
Apropo de antecontract am si eu o intrebare. Am semnat un antecontract pt prima casa cu clauza ca avansul se restituie daca nu mi se acorda creditul pana la o data stabilita. Problema mea e legata insa de agentia imobiliara, nici lor nu le-am platit urmand sa le platesc comisonul la finalizare. Daca nu se finalizeaza vanzarea agentia are dreppt l comision?

Alte discuții în legătură

Eligibilitatte ,,prima casa,, mihalache70 mihalache70 Buna ziua, Urmaresc de ceva timp pe avocatnet.ro dezbaterea pe tema \"Prima casa\", pentru care va rog sa ma edificati in situatia mea: anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara andyc76 andyc76 Buna ziua. Sunt in curs de a vinde un imobil printr-o agentie imobiliara. In urma anuntului postat pe diverse situri cu vanzari imobiliare de particulari,am ... (vezi toată discuția)
Avans prima casa, cand e obligatoriu sa fie dat ovidiu2012 ovidiu2012 Buna seara, Am o intrebare legat de programul prima casa. Din cate stiu trebuie ca, cumparatorul trebuie sa aiba 5% din pretul de vanzare. Cand trebuie ... (vezi toată discuția)