Stimate Domn, dormiti linistit si nu va prezentati niciunde pentru a plati amenda. Procedura aplicata sangereaza din multe rani, asa ca nu aveti de ce sa va ingrijorati. Daca totusi vor fi urmari, va invit sa ma instiintati si va voi sfatui ce va fi de facut.
Ce ar fi reprezentat cei 200 lei (mita, teapa, cum intrebati Dvs.), nu stiu, dar este bine ca nu i-ati platit.
Va multumesc pentru raspuns. Dar ce ma ingrijoreaza cel mai mult este faptul ca procesul verbal poate fi facut si fara prezenta mea, specifiicandu-se ca am refuzat sa semnez si un martor oarecare semneaza ca asa este. In procesul verbal se poate pune orice atunci, chiar si o carutza de lemne, nu credeti?
Ce siguranta am ca nu intocmesc proces verbal pe sistemul asta. Atunci va fi cuvantul Politiei si Oculului Silvic impotriva noastra.
Inca ceva, au confiscat si un topor sau secure ce o fi, pe motiv ca e corp delict si va fi returnata cand platim banii astia. Au voie? O mai putem recupera?
Multumesc!
Nici mie nu imi place cum suna,dar se pare ca oamenii nu mai aveau cu ce consuma la bodega din sat.S-ar putea sa le fi platit,macar numai o parte din consumatie.
Nu aveti motive de ingrijorare. Eu unul, as lasa toporul acolo unde este, considerand drept "taxa de scolarizare" (scuzati-ma pentru gluma pe care mi-am permis-o).
Insa, daca chiar vreti sa puneti punctul pe i, puteti depune la cele doua institutii cate o plangere, in mod oficios, prin care sa prezentati cele intamplate si sa solicitati (si) restituirea obiectelor confiscate fara drept. Fara drept, deoarece acest lucru s-a facut fara formele impuse de legiuitor.
Eu m-as abtine de la formularea acelor plangeri la care am facut referire si as astepta in tacere. Chiar daca va trebui sa fac rost de alt topor...
E buna gluma, dar nu sunt lamurit. Am tot citit pe net diferite articole si forumuri si mi s-a creat impresia ca politia poate sa intocmeasca proces verbal fara ca eu sa fiu de fata in care pot scrie ce vor, iar eu urmeaza sa dovedesc contrariul. De semnatura mea nu e nevoie ci doar de un martor care sa zica ca nu am vrut sa semnez. Nu e cam aiurea acest lucru? Adica pot sa ma trezesc amendat chiar daca sunt nevinovat.
Cred ca o sa dau spaga asta sa scap de ei si gata. Au spus ca ne dau avertismet... dar costa. asta-i Romania.