avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu

Buna ziua!

Azi am patit ceva ce mi se pare complet ireal... un abuz tipic militenesc.

Locuiesc in Targu Mures, si m-am dus la un depozit de materiale pentru a cumpara ceva scanduri. M-am dus acolo cu mesterul si sotia, am ales toate scandurile, am chemat un taxi marfa pe care s-a incarcat marfa. In timp ce se lega marfa sa nu cada, eu am efectuat plata, am luat hartiile si ne-am dus repede acasa cu sotia lasand mesterul si soferul acolo, ca sa fim siguri ca pana cand sosesc dansii nu o sa ocupa cineva locul de parcare din fata casei. Ajungand acasa am tot asteptat pana cand am constatat ca lemnul nu mai soseste. Ingrijorat, peste vreo 20 de minute am sunat la sofer, si am aflat ca a fost oprit de politie, si trebuie sa urmareasca masina de politie care il duce la un depozit al ocolului silvic, deoarece actele nu erau la el (ele fiind in masina noastra). Am rugat sa zica la politist sa steie unde sunt, in maxim 10 minute ajungem acolo, dar nici nu a vrut sa auda despre asta. Asa ca ne-am pus in masina si ne-am grabit si noi la locul unde era "escortat" lemnul. Ajungand acolo, soferul tocmai era pus sa scrie un proces verbal, iar pe noi politistii ne-au dat afara cu toata hartiile in mana, zicand ca vorbesc cu noi doar dupa ce termina de vorbit cu soferul.

Dupa ce au terminat, in sfarsit am reusit sa dam in mana actele, in speranta ca totul s-a si rezolvat, dar din pacate am fost anuntat, ca lemnul cumparat a fost confiscat pentru ca avizul trebuia sa fie in cealalta masina la sofer, nu la noi, cei care am platit si am cumparat cu buna credinta lemnul. Sotia mea a izbucnit in plans de disperare si nervi, a incercat sa explice politistului ca suntem oameni de buna credinta, am cumparat lemnul, avem acte pentru el, au si vazut, si a mai facut si greseala sa zica ca e profesoara.... dupa ce a primit o lectie sa nu compara un profesor cu un politist, au comunicat ca nu pot face nimic, procesul verbal e scris si nu se poate anula, marfa ramane confiscata (procesul verbal pe care abia daca au apucat sa inceapa macar, ca dupa ce ne-au dat afara am asteptat cel putin 10 minute in curte pana cand ne-au primit).

Este culmea nesimtirii, o lipsa totala de omenie si mai presus de toate: un abuz inimaginabil ce ni s-a intamplat azi. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: oroszattila , utilizator 19:20, 27 Aprilie 2012
daca procesul verbal a fost deja emis singura cale legala este contestatia impotriva acestuia. Singura institutie care poate anula pv si sa va returneze lemnul (cine l-a primit spre custodie?) este judecatoria competenta.
Si in afara de aceasta putem sa depunem o plangere penala impotriva acestor politisti? Sincer, vreau sa scot uniforma de pe ei... pentru ca asemenea abuzuri sunt INACCEPTABILE.
A fost luat in custodie de cineva de la Ocolul Silvic Targu Mures (nu se poate descifra, politistii care au completat procesul verbal au un scris de retard)...

Aveti un model de contestatie sau asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lemne cumparate legal de la ocolul silvic-este normal ca politia sa vina acasa si sa solicite documente? nicolae1986 nicolae1986 Buna seara ,astazi am cumparat o masina de lemne legal cu documente de insotire ,nu am fost oprit in trafic de nimeni ,dupa 2 ore ma trezesc acasa cu politia ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost confiscat materialu si am primit amenda pe nedrept, consider eu. NicoMiha NicoMiha VA ROG MULT SA IMI RASPUNDA CINEVA DAK ASI PUTEA SA FAC CEVA SA IL MAI RECUPEREZ... vreu sa povestesc tot ca sa se inteleaga. am o locuinta in localitatea ... (vezi toată discuția)
Furt de lemne - confiscare ContSters184645 ContSters184645 Avem 2 hoti de lemne furate din fondul forestier al statului. Acestia dupa ce au furat lemnele s-au dus sa le vanda unui cetatean la tara,.Caruta de lemne ... (vezi toată discuția)