Buna ziua! Am o problema. Am achizitionat acum o 2 luni un teren de 500mp (aprox 40m lungime si 12.3 latime). Cand l-am achizitionat, in nestiinta de cauza nu am cerut certificat de urbanism, iar acum cand am fost la primarie sa cer un certificat de urbanism informativ am aflat ca trebuie sa cedez din teren 2-3m din latime pentru drumul public. De acest lucru nu am fost informata de catre prorietar(poate nici el nu stia). Autorizatia de constructie se da de la o deschidere de 12m in sus, iar eu raman cu o deschidere de aprox 9-10m. Proprietarul mai are 2 terenuri in prelungirea terenului meu (primul de langa mine este vandut fratelui meu si urmatorul este liber). Ar trebui sa ma despagubeasca proprietarul cu partea pe care primaria mi-o ia? sau cu bani? Cum ar trebui sa procedez?? Am vreo sansa sa rezol ceva sau raman cu buza umflata si terenul luat??#-o
Primăria va comunicat Hotărârea de consiliu prin care s-a stabilit că între coordonatele X și Yse va construi un drum public deoarece vor trebui să execute expropierea în cazul în care se va intra pe proprietatea d-voastră sau se va încheia un contract de concesiune între primărie și d-voastră, prin care Primăria va achita o sumă stabilită . La fel și în cazul expropierii. Puteți să și contestați acest act administrativ (dacă există-e vorba de hotărâre-) fiind persoană vătămată(nu mai puteți construi) printr-un act administrativ. Dar, întâi cereți un Certificat de urbanism pt. construire, vedeți ce vă scriu acolo și dacă este adevărat că se va face drum faceți o plângere prin care contestați, după cum v-am arătat mai înainte. Temei de drept-Legea 554/2004, art. 1, contencios administrativ.