Buna ziua!! Am si eu o nedumerie,daca ma puteti ajuta cu un sfat.
Eu confectinez haine si diverse accesorii pe care la vand ocazional. Vreau sa-mi infiintez o intreprindere, II sau IF, pt a putea pune spre vanzare, o parte din produse intr-un magazin al unei prietene, si o parte sa le vand prin targuri sau internet. Nu stiu exact ce fel de intreprndere sa-mi fac, avand in vedere ca am in gand sa folosesc si membrii familiei in activitatea acasta. Mentionez ca nu am definitivat, inca, cursurile Scolii de arte.
laura,
merci anticipat!
Pentru I.I si PFA aveti nevoie de o dovada a calificarii dvs in executia de confectii, gen experienta in croitorie. Membrii familiei ii puteti angaja.
detalii privind aceste forme de organizare le gasiti in OUG 44/2008
Eu recomand infiintarea unui SRL-D, SRL, puteti obtine fonduri pentru dezvoltare si puteti angaja membrii familiei.
Fiind la inceput, cand nu stiti cum va evolua afacerea, recomand I.F. pentru a-i putea implica pe cei din familie fara a plati impozit si contributii mari, cum e cazul salariatilor. In plus costurile la Registrul Comertului sunt mult mai mici decat in cazul S.R.L.
Cand se va pune problema fondurilor europene se va gasi atunci solutia; se iau fonduri si pe I.F.
Pe I.F se pot lua fonduri doar daca sediul si activitatea este in zona rurala. Nu stim unde doreste userul sa desfasoare activitatea. Este o obtiune si SRL-D care nu implica costurile de infiintare plus alte avantaje.
multumesc pt sfaturi! ideea e ca sunt la inceput de drum si bugetul meu pt investitii este destul de redus, asa ca nu voi avea angajati, ci doar voluntari ;). Nu ma gandesc inca la fonduri, dar merci oricum , am in vedere. Presupun ca as putea sa transform, la un moment dat, If-ul in SRL-D, daca voi avea succesul peconizat.
Si inca ceva;
Cineva mi.a spus ca am nevoie de certificat de producator, intentionez sa lucrez cu eticheta "hand-made".