Vreau sa ma mut in cadrul aceleiasi intreprinderi, dar in alta directie, pe alta functie.
Seful actual nu semneaza transferul pe motiv de lipsa de personal. Poate face acest lucru? E legal?
Am stabilit o audienta la directorul general. Ma poate ajuta asta? Sau daca actualul sef se pune contra, trebuie sa ma resemnez? Nu mi se incalca dreptul la "egalitate de sanse si tratament" prevazut de Codul Muncii? Sau se refera la altceva?
In caz ca m-as transfera, as avea un salariu mult mai mare, iar functia respectiva ar corespunde pregatirii mele profesionale. Functia de acum nu cere acea calificare neaparat, sau o calificare in mod special.
Fiind vorba de aceeasi intreprindere, nu pot sa-mi dau demisia si sa ma angajez din nou, pt ca nu se fac angajari din afara intreprinderii. Cum sa procedez sa reusesc sa ma transfer? Ce pot invoca? Seful directiei unde ar trebui sa ma transfer ma vrea, dar nu mi-a semnat cererea pt ca nu vrea sa se puna rau cu seful meu actual. Deci trebuie sa ma descurc singura.
Sunt disperata, pentru salariul actual nu-mi ajunge, iar la noul loc de munca as avea cu 500 lei mai mult (la inceput).
1. Problema pusa de dvs. in discutie este o problema interna a unitatii.
2. Directorul general poate vorbi cu cei doi sefi si sa va schimbe locul de munca din dispozitia sa. Se presupune ca angajatorul stie ce e mai bine pentru el si ca foloseste eficient forta de munca de care dispune.
4. Nu e vorba de discriminare sau de nerespectarea principiului egalitatii de sanse si tratament. Ati semnat un contract de munca pentru un anumit post si nu vi s-au incalcat prevederile din contract. Daca se scotea postul la concurs si nu vi se permitea inscrierea la concurs atunci s-ar putea discuta de despre egalitatea de sanse si tratament.
5. Eu zic ca ar fi bine sa convingeti pe directorul general ca veti fi mai eficienta la noul loc de munca deoarece este potrivit pregatirii dvs. profesionale iar unitatea va avea de castigat.
6. Este o varianta si aceea cu demisia dar numai daca sunteti sigura ca veti fi angajata pe postul pe care doriti. Sa nu dati vrabia din mana pe cioara de pe gard.
Va doresc mult succes!
Mutare politisti
terry1988
Buna seara,
As dori sa aflu care sunt sansele unui politist de a castiga un eventual proces cu institutia (inspectorat judeten de politie, directia generala ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz
TaraTara
Buna ziua,
Sunt angajata de aproape 2 ani a unei firme si am avut 3 functii, nu am primit niciodata fisa postului, evaluarea si nici nu mi s-a facut si nu am ... (vezi toată discuția)