avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... mutare politisti
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

mutare politisti

Buna seara,
As dori sa aflu care sunt sansele unui politist de a castiga un eventual proces cu institutia (inspectorat judeten de politie, directia generala de politie a municipiului bucuresti, ministerul de interne), daca aceasta din urma, prin intermediul managerilor, interzic mutarea unui politist de pe un post pe altul. pt a exemplifica: Politistul X din cadrul inspectoratului de pOolitie al judetului A participa la un concurs pentru ocuparea unui post in cadrul Inspectoratului de politie al judetului B. concursul este castigat, seful Ipj B accepta venirea politistului in cadrul IPJ B, insa seful IPJ A nu aproba mutarea acestuia. Pe scurt, politistul, desi dorit pe un alt post din cadrul ministerului, nu este lasat sa plece(din diferite motive).
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:08, 8 Mai 2015
.....in momentul in care ati participat la concurs pt ocuparea unui post(asa a fost?),eu asa stiu...se da concurs,ati primit aprobare sa participati la concurs?...cum vreti sa va mutati,in interes de serviciu,la cerere?....mutarile astea se fac pe sub usa numai daca va sustine cineva...si din cate vad dvs nu aveti sustinere...puteti sa va inscrieti in audienta la Ministrul dvs,bineanteles dupa ce va anuntati toti sefii ierarhici,sau sa mergeti pe burta sa faceti o hartie pe la minister si sa asteptati un raspuns,care poate fi negativ :stunned: ...si mai aveti o sansa cu sindicatul stimate domn, ca doar cotizati nu?....iar judecata la sfarsit...succes...cu respect
Din moment ce ati participat la un concurs pe bune si l-ati si castigat aveti sanse maxime de a primi un raspuns pozitiv. Sa intelegem ca seful dvs. nu stia ca veti participa la concurs? Asteptati perioada de preaviz dupa care plecati la noul post. Pe ce motiv vi se refuza plecarea? Ati formulat o cerere in scris in acest sens?
pentru a participala un concurs pt un post in Politie, nu iti tb aprocarea sefului direct. Am participat la concurs, l-am castigat, cei de la noul post au facut hartiile necesare si le-au trimis la actualul loc de munca pt a-i instiinta. Apoi, am primit o adresa de la serviciul de resurse umane prin care nu mi se aproba plecarea de la actualul loc de munca, motivul fiind lipsa de personal(dar schema de personal este completa). precizez faptul ca nu sunt singurul care a patit asa. dintre cei 14 care lucram in acel departamnt, 6 am participat la concursuri, am castigat aceste concursuri, insa nu am fost aprobata plecarea.(pe rand am participat, fiecare la alt concurs, intr-o perioada de aproximativ doi ani). ceea ce reclam eu este faptul ca, printr-o reglemantare interna, nu te poti muta decat cu aprobare, chiar daca ai castigat un concurs. astfel, s-a creat o situatie in care, daca seful inspectoratului nu vrea(din diferite ) motive sa iti aprobe mutarea. ramai acolo unde esti pt totdeauna. cu toate acestea, acest lucru se intampla numai in departamentul nostru. alti colegi, din alte departamente, se muta foarte usor, fara a participa macar la concurs.
pentru a participala un concurs pt un post in Politie, nu iti tb aprocarea sefului direct. Am participat la concurs, l-am castigat, cei de la noul post au facut hartiile necesare si le-au trimis la actualul loc de munca pt a-i instiinta. Apoi, am primit o adresa de la serviciul de resurse umane prin care nu mi se aproba plecarea de la actualul loc de munca, motivul fiind lipsa de personal(dar schema de personal este completa). precizez faptul ca nu sunt singurul care a patit asa. dintre cei 14 care lucram in acel departamnt, 6 am participat la concursuri, am castigat aceste concursuri, insa nu am fost aprobata plecarea.(pe rand am participat, fiecare la alt concurs, intr-o perioada de aproximativ doi ani). ceea ce reclam eu este faptul ca, printr-o reglemantare interna, nu te poti muta decat cu aprobare, chiar daca ai castigat un concurs. astfel, s-a creat o situatie in care, daca seful inspectoratului nu vrea(din diferite ) motive sa iti aprobe mutarea. ramai acolo unde esti pt totdeauna. cu toate acestea, acest lucru se intampla numai in departamentul nostru. alti colegi, din alte departamente, se muta foarte usor, fara a participa macar la concurs. cei care lucreaza in sistem cu siguranta stiu de aceste probleme. sunt situatii cand s-a refuzat mutarea unui om timp de 5 ani. asta desi era dorit la alte departamente. in timo ce altii se muta de 4-5 ori. s-a ajuns astfel ca politistii sa isi dea demisia pt a putea pleca in alt judet sau in cadrul altui departament din aceeasi unitate.
In acest caz nu va ramane decat sa va adresati superiorilor sefului dvs. Alta solutie pentru a primi aprobarea de plecare nu vad. Este dreptul dvs. de a participa la un concurs dar aveti obligatia de a va instiinta conducerea in scris si mai apoi a va adresa forurilor superioare din MAI.

Alte discuții în legătură

Conflict de munca...exista vreo solutie? Sleipnir23 Sleipnir23 Buna ziua, Lucrez de 5 ani la o companie de asigurari. Acum 3 luni postul pe care il ocupam s-a desfintat din cauza unei reorganizari si din 12 persoane ... (vezi toată discuția)
Mutare b123 b123 Functionar public intr o institutie publica se poate muta la Politia Locala? (vezi toată discuția)
Concurs subofiteri ruscanu ruscanu Sunt subofiter jandarm, in luna martie am participat la un concurs pentru ocuparea unei functii in cadrul Pol. T.F.,unde am fost declarat admis.La concurs am ... (vezi toată discuția)