avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... mutare politisti
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

mutare politisti

Buna seara,
As dori sa aflu care sunt sansele unui politist de a castiga un eventual proces cu institutia (inspectorat judeten de politie, directia generala de politie a municipiului bucuresti, ministerul de interne), daca aceasta din urma, prin intermediul managerilor, interzic mutarea unui politist de pe un post pe altul. pt a exemplifica: Politistul X din cadrul inspectoratului de pOolitie al judetului A participa la un concurs pentru ocuparea unui post in cadrul Inspectoratului de politie al judetului B. concursul este castigat, seful Ipj B accepta venirea politistului in cadrul IPJ B, insa seful IPJ A nu aproba mutarea acestuia. Pe scurt, politistul, desi dorit pe un alt post din cadrul ministerului, nu este lasat sa plece(din diferite motive).
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:08, 8 Mai 2015
toate aceste demersuri au fost facute...pt a te muta de la un departament la altul in aceeasi unitate sau de la o unitate la alta, ai nevoie de semnatura inspectorului sef al unitatii din care pleci(sef la nivelul unui judet). Acesta va cere un punct de vedere sefului tau direct, care, in lipsa de personal sau pur si simplu ca nu vrea, se va opune. si asa se termina tot.nu se va aproba mutarea. asta se intampla insa, doar pt anumite persoane..altii se muta de 2-3 ori in decursul unui an!de la departamnetul la care lucrez eu, nu a mai putut pleca nimeni de 3 ani! ne-am adresat sindicatelor, care au cerut explicatii conducerii, insa acestia au venit cu acelai raspuns: din lipsa de personal, nu se poate aproba.(ceva de genul: daca pleaca, este perturbata buna functionare a departamentului). colegii s-au dus si in audienta la sefi mai mari din minister, insa au primit acelasi raspuns dupa o anumita perioada:nu se aproba. parerea mea este ca ni se incalca un drept prevazut in constitutie, printr-o "mica" reglemantare interna. aceea ca poti pleca doar cu acordul inspectorului sef, chiar daca ai semnatura comandantului din judetul unde ai vrea sa te duci.
.....aveti dreptate sa va sustineti cauza,dar pana nu vin promotii din scoala care sa prinda si putin cheag nu aveti alta solutie...daca vb de departament este o problema....SIC,SIF,CRIMINALISTICA,JUDICIAR...inteleg ca nu lucrati la OP...nu o sa rezolvati problema pe cale legala,pt ca si cei de la minister cunosc problemele astea si au lasat la aprecierea inspectorului...va ramane doar sansa sa gasiti pe cineva influent sa va ajute ;) ..... respect
Frumoasa rezolvare. Pana si in MAI e nevoie de cineva influent. Atunci ce asteptari sa mai avem? Traim niste vremuri in care traficul de influenta si politicul e omniprezent in toate paturile sociale. Eu zic sa-i dati in judecata. Sa vedeti ce parere are un judecator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca...exista vreo solutie? Sleipnir23 Sleipnir23 Buna ziua, Lucrez de 5 ani la o companie de asigurari. Acum 3 luni postul pe care il ocupam s-a desfintat din cauza unei reorganizari si din 12 persoane ... (vezi toată discuția)
Mutare b123 b123 Functionar public intr o institutie publica se poate muta la Politia Locala? (vezi toată discuția)
Concurs subofiteri ruscanu ruscanu Sunt subofiter jandarm, in luna martie am participat la un concurs pentru ocuparea unei functii in cadrul Pol. T.F.,unde am fost declarat admis.La concurs am ... (vezi toată discuția)