avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arenda -adresa arendas gresita (cu sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arenda -adresa arendas gresita (cu sau fara intentie)

La incheierea unui contract de arenda pentru un teren agricol,nu s-a verificat de catre arendator corectitudinea adresei firmei arendase.
Atunci cand arendatorul a vrut sa corespondeze cu arendasul (notificare incetare contract),a constatat ca adresa societatii -arendas,nu este reala,aceasta fiind inregistrata intr-o localitate cu acelasi nume,dar din alt judet si la o alta strada cu alt numar.
Cum se poate interpreta aceasta,si ce se poate spune despre contractul de arenda ,tinand cont de faptul ca pe contractul care a fost redactat ,semnat atat de arendas si arendator si este viza primariei din localitatea arendatorului?
Se poate considera ca acest contract est nul sau reziliat ?
Mentionez ca arendasul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale(nici bani nici produse)pentr anul 2014.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
bebed, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:18, 20 Martie 2015
Contractul nu este nul, ci doar afectat de o eroare de scriere si poate fi rectificat pentru respectiva eroare, in conditiile in care contine suficiente alte date care sa identifice partile. Cat priveste neindeplinirea obligatiilor, contractul poate fi denuntat unilateral (daca este prevazut), poate inceta cu acordul partilor sau in instanta daca altfel nu se poate..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract arenda teren agricol Sergiu1189 Sergiu1189 Bună ziua,bunicul meu are arendat terenul agricol la o firma pana în 2021.cum putem lua acel teren sa îl muncim noi?precizez ca ne.am lovit de un refuz ... (vezi toată discuția)
Posibilitati reziliere contract de arenda" parintily parintily Buna ziua, Mama soacrei mele a incheiat un contract de arenda in 2009 pe o durata de 20 ani cu o societate agricola locala. Anul trecut aceasta a decedat si ... (vezi toată discuția)
Contract arenda Andrei Mihail Andrei Mihail Am un teren dat in arenda pentru care nu am primit arenda dar nici terenul nu il pot lua sa il lucrez singur. Vreau terenul sa il iau. Banii mai putin. Cum as ... (vezi toată discuția)