avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract arenda
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract arenda

Am un teren dat in arenda pentru care nu am primit arenda dar nici terenul nu il pot lua sa il lucrez singur. Vreau terenul sa il iau. Banii mai putin. Cum as putea sa evit un proces de lunga durata?
Am vorbit cu un avocat simi-a cerut 2000 lei pentru reprezentare, iar arenda e de 2700 lei.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:35, 7 Iulie 2015
Terenul il puteti lua dupa un termen prevazut in contract, de regula se anunta arendasul cu un an inainte pentru a nu mai cutiva terenul dar pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale acest termen nu se mai aplica.
Neplata arendei va da dreptul sa reziliati contractul de arenda.
Notificati arendasul prin intermediul unui executor judecatoresc sa va plateasca arenda si ca reziliati unilateral contractul. Puteti apela si la mediere..
Pai un executor nu poate sa il execute fara o hotarare judecatoreasca.
Contractul de arenda are titlu executoriu si nu este necesara o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile arendatorului rezultare din nerespectarea contractului de arenda valnord valnord Salutare tuturor, am arendat 6 ha teren arabil printrun contract inregistrat la primaria locala in data 15.06.2010. Intrucat arendasul nu a respectat ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare vichi_90 vichi_90 Buna ziua In anul 2006 am incheiat un contract de arendare cu o S.C. Acest contract a fost onorat doar pt. recolta din 2007 si asta doar cu o treime din ... (vezi toată discuția)
Procedura notificare rolex rolex Un contract de arenda autentificat la notariat si care cre mentiunea ca constituie titlu executoriu are o clauza prin care se stipuleaza faptul ca daca ... (vezi toată discuția)