avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Putem avea buletin romanesc ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Putem avea buletin romanesc ?

Stimați domni și doamne ,

Întrebarea noastră este următoarea:
Avem dubla cetățenie (romana și germana ) buletin german pe adresa locuinței cumpărata acolo . Suntem de câțiva ani în pensie și stam mai în România unde avem 2 proprietăți. Am mers cu toate actele necesare pentru buletin la Reșita sa primim și un buletin romanesc,dar spre dezamăgirea noastră ni sa spus ca nu putem avea și buletin romanesc cu toate ca avem cetățenia romana. Se poate ca în tara care ne-am născut ,sa nu putem avea buletin?
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:28, 22 Martie 2015
victoria wagner a scris:

Avem dubla cetățenie (romana și germana ) buletin german pe adresa locuinței cumpărata acolo . Am mers cu toate actele necesare pentru buletin la Reșita sa primim și un buletin romanesc,dar spre dezamăgirea noastră ni sa spus ca nu putem avea și buletin romanesc cu toate ca avem cetățenia romana.

Este corect ce vi s-a spus, daca vreti si buletin romanesc ar trebui sa renuntati la cel german. Legea spune asa:
OUG 97/2005 republicata:
Art. 26
(1) Cetatenii romani au dreptul sa isi stabileasca sau sa isi schimbe, in mod liber, domiciliul ori resedinta, cu exceptia cazurilor expres prevazute de lege.
(2) Cetatenii romani nu pot avea in acelasi timp decat un singur domiciliu si/sau o singura resedinta. In cazul in care acestia detin mai multe locuinte, isi pot stabili domiciliul sau resedinta in oricare dintre ele.
Art. 27
(1) Domiciliul persoanei fizice este acolo unde aceasta declara ca are locuinta principala.

Dvs. aveti acum domiciliul in Germania, va puteti face doar carte de identitate provizorie care e acelasi lucru cu aceea cu termen lung insa e valabila maxim un an.
~ Conținut șters la cerere ~
Da, se poate pasaport pentru ambele cetatenii pentru ca pasaportul e document de calatorie.
Doar buletin german si buletin romanesc in acelasi timp nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata retroactiva a contribuțiilor pentru pensie Halga Halga Buna ziua Mă numesc Georgeta Halga, și aș dori să știu care sunt documentele de identitate conform legii pentru a putea depune dosarul la Casa de ... (vezi toată discuția)
Pasaport vs carte de identitate g_emanuel g_emanuel Buna ziua, Am pierdut buletinul, pot sa folosesc pasaportul in aceleasi conditii cu CI ? Sunt locuri in care pot sa imi refuze ( legal ) pasaportul ( ex ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul ... Muninn Muninn Buna ziua! As sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul buletinului in relatia cu banca (demersuri obtinere credit ipotecar), notarul (contract ... (vezi toată discuția)