avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amplasare gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amplasare gard

Vecinul din spate a construit gardul dintre noi aproape de strasina casei,distanta este de aprox. 0,80m
Casa este veche nelocuita si a inceput sa se deterioreze si o parte din tigle cad in curtea lui.M-a reclamat l-a primarie.
Cand a construit gardul noi nu am fost total de acord cu distanta dintre case..Nu inteleg unde este vina mea.Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 17:28, 21 Martie 2015
Gardul reprezintă hotarul dintre 2 proprietăți. Prin urmare omul are dreptul să-și îngrădească proprietatea. Potrivit art. 612 NCC distanța dintre clădiri este de 60cm. de hotar. Pe de altă parte intervine Regulamentul de urbanism care precizează ca distanța să nu fie mai mică de 3 m. având în vedere și înălțimea clădirii. În cazul de față cred că respectiva casă a fost așezată prea aproape de hotar și streașina depășește hotarul.
Că n-ați fost de acord cu gardul nu contează- se poate face o acțiune în grănițuire art.584 Cod civil acțiune imprescriptibilă.
Multumesc, noi am fost de acord sa faca hotarul la 0,80m insa acum el nu este zicand ca distanta este prea mica si ma reclama la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)
Autorizație de construire Daniel Slabu Daniel Slabu Buna ziua, Pentru cineva care poate sa ma ajute... Datorită neantelegerii cu un vecin; ori de câte ori se îmbata adresa injurii soției și copiilor mei, ... (vezi toată discuția)