avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se aplica uzucapiunea in probleme de succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se aplica uzucapiunea in probleme de succesiune?

Bunicii mei au cumparat o casa cu gradina si au trecut-o pe numele copiilor lor (2 copii). Unul dintre copii (mama mea) a ramas aici iar celalalt nu a mai dat nici un semn de viata de 26 de ani. Acest unchi al meu a murit acum 10 ani. Vreau sa intreb daca mai pot cumva sa ceara drept de succesiune urmasii lui.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 18:46, 24 Martie 2015
Urmasii unchiului dvs.au drept de la succesiune in urma decesului tatalui lor,avand calitatea de descendenti in raport cu acesta.Apare insa o problema, aceea a dreptului de optiune succesorala care trebuie exercitat intr-un termen de un an de la data deshiderii succesiunii[data decesului lui de cujus(cel de la care provine mostenirea)].
Daca mostenitorii, in speta verisorii dvs. fac dovada ca nu au avut cunostinta despre deces si nu au fost instiintati despre deschiderea succesiunii, in instanta probabil ca vor obtine ceva despagubiri.
Am uitat sa mentionez ca nici parintii mei, nici eu, nu am platit impozit pe intreg terenul de 2000m, ci doar pe 689m reprezentand casa si curtea. Este asta o problema? Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Acest lucru Înseamnă că nu v-ați comportat ca adevărați proprietari însemnând că nu v-ați manifestat public că ați pretinde vreun drept. Acesta ar fi un element de susținere al uzucapiunii.
Daca nu ati platit impozitul decat ptr.suprafata de 689 m,numai ptr.aceasta puteti invoca uzucapiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin reprezentare prodigy prodigy Situatie: - cele mai apropiate rude a persoanei decedate sunt verisorii primari! - persoana decedata nu are copii sau frati, tatal si mama sunt ... (vezi toată discuția)
Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire !!! ContSters110753 ContSters110753 Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :( Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata ... (vezi toată discuția)