avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la zi ca sofer stare tehnica auto grava.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la zi ca sofer stare tehnica auto grava.

Buna ziua, ce se intimpla daca imi depun demisia la zi desi in CIM trebuie preaviz, mentionez ca stare autovehicolului de mare tonaj este intr-o stare tehnica deplorabila , am anuntat firma de 2 sapt. si nu ea masuri, este pericol pt siguranta circulatiei imi e frica sa mai conduc.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: valsib , utilizator 14:23, 25 Martie 2015
Firma a fost instiintata despre starea vehiculului in scris sau verbal?
Informati in scris si cu nr de inregistrare, va pastrati o copie.in instiintare descrieti starea tehnica si pericolul pe care il reprezinta circulatia pe drumurile publice si solicitati luarea de urgenta a masurilor necesare ptr repararea vehiculului. Nu exista niciun sef de garaj sau manager de transport la firma?
Am anuntat telefonic, de 3 ori in 15 zile atit patronu cit si directorul , insistind sa vina sa vada starea,
Masina nu ajunge la garaj
Masina de mare tonaj face naveta in zona industriala dar 6 km pe DN , nu prea ii intereseaza
Raspunsul dat de patron- Ce vrei mai omule sa scimb in fiecare sapt cauciucurile ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
valsib, utilizator
Atunci exista varianta demisiei si daca nu doriti nu stati in preaviz.
Va garantez ca in cazul unui accident datorat starii tehnice a vehiculului atat patronul cat si directorul vor afirma ca nu au fost informati.

Nu trebuie sa ajungeti cu masina la garaj iar informarea cu privire la starea masinii nu o faceti patronului ci sefului direct (daca exista).

Mergeti la sediul firmei si depuneti in scris starea masinii si astfel puteti scapa de o parte din consecinte. Spun "de o parte" deoarece in calitate de conducator auto (pe linga atributiile din fisa postului) aveti obligatia sa nu conduceti pe drumurile publice un vehicul cu defectiuni la sistemul de directie sau de frinare iar amenda o luati pe "persona fizica".

oug195
Art.7. - Orice vehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizarea conform destinaţiei.
Art.10. - (1) Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat, precum şi a celor neasigurate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.

Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
1. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al cărui termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat;

d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă; x 97.5 (877.5 - 1950lei)
De ce nu anuntati ISCTR-ul? Sa vina sa faca un control la vehicul sau chiar control in trafic...

Alte discuții în legătură

Impozit mijloace de transport la primarie coancaholdonmihai coancaholdonmihai am un motocultor de 7,5 CP cu care î-mi lucrez gradina .dar m-ai am si o remorcuta cu care î-mi car anumite lucruri.De ce tebuie sa platesc IMPOZIT LA ... (vezi toată discuția)
Accident auto si.monette si.monette am lucrat la o firma de distributie timp de 3 luni, fara carte de munca. im momentul in care i-am anuntat ca as vrea sa considere ultima sapt ca fiind de ... (vezi toată discuția)
Registru stare tehnica mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com Buna ziua! In urma unui control al ISCTR efectuat la societatea noastra ne-au solicitat sa le prezentam Registru stare tehnica al masinilor de mare tonaj pe ... (vezi toată discuția)