avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura de judecata

Buna ziua,
Poate exista un proces civil in care paratul nu a fost citat si actul de identitate este expirat?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:53, 5 Aprilie 2015
Ce legatura are CNP cu modificarea adresei?Nu este obligatia instantei sa verifice daca v-a expirat sau nu CI, si nici sa va verifice dupa CNP adresa dvs.S-ar putea ca citarea sa se fi facut prin afisare la domiciliu , daca agentul procedural nu a gasit pe nimeni la adresa respesctiva.Trebuie sa consultati un avocat care sa verfice daca s-a indepinit procedura de citare.
Nu s-a facut citarea doar la cutia postala si in apartamentul respectiv nu locuieste nimeni de 2 ani de zile.Atunci nu aveam si eu dreptul sa fiu cautata pentru ca traiesc si am acte adevarate care sa conteste ce a afirmat reclamantul?
Daca nu ati fost gasita la domiciliu din C.I. este posibil ca citarea sa se fi facut prin mica publicitate potrivit art.167 NCPC.Repet,trebuie ca un avocat sa verifice indeplinirea procedurii de citare.
Nu s-a facut nici prin mica publicitate,am copiat dosarul doar prin posta; dar este vorba de un apartament cumparat dupa vanzarea altui apartament iar in C.I figura domiciliu pe apartamentul vandut nicidecum pe noul apartament.Mi-am schimbat domiciliu direct la socrii in alt judet deci nu am figurat in C.I legal, cu domiciliu niciodata unde am fost citata.Procesul a fost deschis pe copia unei CI expirata in 28.08,iar cererea de trimitere in judecata a fost inregistrata in 18.12
art. 172 NCPC (art, 98cod procedură civilă) dispune faptul că partea - adică d-voastră- este obligată să încunoștințeze instanța de schimbarea domiciliului indicând locul unde va fi citată .Prin urmare, indiferent că buletinul este sau nu expirat, d-voastră vă revenea obligația de a anunța instanța de schimbarea domiciliului. Sancțiunea care intervine este aceea că procedura de citare a fost legal întocmită.

Alte discuții în legătură

Intentare partaj persoana domiciuliu necunoscut VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! As vrea sa stiu cum procedeaza instanta in cazul intentarii unui proces de partaj, daca sotul nu sta in fapt la adresa mentionata in C.I. si nu vrea ... (vezi toată discuția)
C.i. fost proprietar executat silit julia_chi julia_chi Buna ziua. Am obtinut prin licitatie un apartament executat silit de o banca. Ap.avea o singura proprietara, care la data cumpararii precum si la data ... (vezi toată discuția)
Divort-citarea paratului Borza Borza Buna . Am o intrebare: la primul termen s-a dispus conformarea din partea reclamantului sa faca dovada ca paratul locuieste la adresa citata(art.616 ind.1 Cod ... (vezi toată discuția)