avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme vecin cu un cos de fum de la centrala pe lemne
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme vecin cu un cos de fum de la centrala pe lemne

Buna ziua.in urma cu 5 ani tatal meu a cumparat o casa. La aproximativ un an dupa cumparare un vecin care are perete despartitor pe terenul nostru l-a rugat "din suflet" sa-l lase sa-si faca geam la baie pe acel perete. Din pacate, tatal meu a facut greseala sa-l lase sa faca geamul si anul trecut, vecinul recunoscator, si-a trantit o camera tehnica la o centrala pe lemne lipita de gardul comun cu un horn de max 2,5 metri inaltime. Evident ca tot fumul ajunge la mine in casa si in curte astfel chiar si acum in martie nu pot iesi in curte decat daca vreau sa fiu afumat.I-am spus vecinului sa ia masuri, dar nu vrea ca nu are bani si nu trebuie.L-am amenitat ca o sa-i infund geamul de la baie si o sa-i fac reclamatie.Ce varaiante asa avea , inafara de instanta pentru ca un proces dureaza foarte mult si pana atunci hornul vecinului ma va afuma in continuare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: popamarius1 , utilizator 19:39, 22 Martie 2015
[ link extern ]

La pagina 3 veti gasi normativele care reglementeaza proiectarea/amplasareaconstructia cosurilor de fum.
Esenta este urmatoarea:
Nu inaltimea propriu-zisa a cosului conteaza ci inaltimea cu care depaseste anumite repere si pozitionarea fata de acestea.
multumesc pentru raspunsul prompt, totusi unde il reclam pe vecin ? (garda de mediu ,pompieri , primarie etc) pentru ca din cate vad nu este deloc cooperant si nu as vrea sa introduc o actiune in justitie, pentru ca dureaza destul de mult timp si problema fumului nu va vi rezolvata.am sunat la mediu si mi s-a spus ca pompierii se ocupa cu asa ceva, iar pompierii mi-au spus ca ei nu au competente si sa ma duc la primarie. asa ca nu prea stiu ce sa fac...
V-am gasit Normativ I-13-2002, NORMATIV PENTRU PROIECTAREA SI EXECUTAREA INSTALAIILOR DE INCALZIRE CENTRALA
Normativul a fost aprobat prin OMLPTL nr 930/02.07.2002
[ link extern ]
Il cititi si gasiti ,,n" motive cu care sa-i faceti viata amara vecinului.
Pun prinsoare ca nu are nici 1% din hartogaraie in regula,
Si cand veti mai sesiza autoritatile, veti indica si temeiul legal B-)
Multumesc mult.O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, stau într-un duplex, iar vecinul meu și-a tras ... ursu67 ursu67 Bună ziua, stau într-un duplex, iar vecinul meu și-a tras centrală pe gaz, problema este că nu pot deschide geamul de la bucătărie din cauză că îmi ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Poziționare horn/cameră centrala Angela91 Angela91 Bună seara, Avem o anexă la casă (din perete până în gardul despărțitor al vecinului), aceasta este camera de centrală pe lemne, construită după ... (vezi toată discuția)