avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier

In situatia in care s-a dispus amanarea executarii pedepsei si in termenul de incercare nu a msi fost sav.o alta infractiune, in cazier se va mentiona despre aceasta.
Legae 290/2004
Art. 9 - În ceea ce priveşte persoanele fizice, în cazierul judiciar se înscriu date privind:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;

b) renunţarea sau amânarea aplicării pedepsei, începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepselor şi a măsurilor educative, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, înlocuirea, eşalonarea şi achitarea amenzii penale;
....
ART. 15*) Legea 290/2004
(1) Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidenţă dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
.................................................
h) au trecut 2 ani de la data când s-a pronunţat o hotărâre definitivă de amânare a aplicării pedepsei şi nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal;
......................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanarea aplicarii pedepsei - mentionata in cazierul judiciar? augustin_petrica augustin_petrica Buna ziua, In urma unei hotarari penale definitive, instanta a stabilit in sarcina mea o pedeapsa de 6 luni inchisoare si a dispus amanarea aplicarii ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicãrii pedepsei vs. mențiuni în cazierul judiciar boby_yoghi boby_yoghi In urma conducerii sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0,8, in urma hotararii judecatoresti ramase definitiva mi s-a aplicat o pedeapsa de 1 an ... (vezi toată discuția)
Mentiunile din cazierul judiciar radu_caia radu_caia Buna ziua, m-am confruntat cu o problemă in anul 2018, am fost acuzat de loviri si alte violente, in urma plangerii am fost trimis la tribunalul militar si ... (vezi toată discuția)