avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat deces

buna ziua, tatal meu a decedat si concubina lui cu care a trait nu vrea sa-mi dea certificatul in original acesta fiindu-mi necesar la serviciu,am dreptul sa cer un duplicat al certificatului de deces si daca da as vrea sa stiu daca are aceeasi valoare ca cel original?
Cel mai recent răspuns: camelia_marcu2006 , utilizator 10:41, 27 Martie 2015
Da are aceeași valoare. Puteti solicita insa trebuie sa faceți dovada ca sunteți fiica defunctului cu acte de stare civilă ale Dvs.
cum o pot impiedica pe concubina tatalui meu sa beneficieze de ajutoarele acordate dupa moartea lui
Daca este pensionar trebuie sa mergeti la Casa Judeteana de Pensii, daca era angajat trebuie sa mergeti la angajator ,oriunde ati merge trebuie sa aveti actele de stare civila cu care sa dovediti gradul de rudenie si, sa dati o declaratie pe proprie raspundere ca,dvs.ati suportat cheltuielile de inmormantare si sa depuneti chitante justificative.
Daca merg la camera notarilor si anunt ca exista copii in viata se blocheaza toate bunurile tatalui meu sau concubina poate beneficia de ele in continuare?
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
camelia_marcu2006, utilizator
Sfatul meu este sa consultati un avocat sau sa mergeti la un notar public !
In principiu,trebuie sa se deschida succesiunea,dar daca concubina intreprinde acte care pun in pericol masa succesorala atunci trebuie sa va adresati instantei de judecata ,politiei ....
Mai bine solicitati o informare decat sa amanati !

Si totusi,daca tatal dvs. a ales sa convietuiasca cu ,,concubina" poate dorinta tatalui ar fi fost sa nu va purtati ,,urat" cu aceasta !
Oricum,dvs. cunoasteti situatia reala,dar sa ganditi un pic si din punct de vedere moral!

Alte discuții în legătură

Obtinerea ultimei pensii a tatalui decedat bog68 bog68 Acum 20 de zile tatal meu a decedat. Mentionez ca a fost pensionar SRI. Am primit ajutorul de deces de la Casa de Pensii a SRI dar nu si adeverinta pt. ... (vezi toată discuția)
Succesiune, nu am actele imobilului din masa succesorala danielstroe danielstroe Buna ziua, Am un var primar care a murit in 2009. Eu sunt singurul mostenitor al lui, a lasat in urma o casa+ teren intr-un sat.... Vreau sa dezbat ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin prin date false darius1030 darius1030 In urma cu 1 luna un unchi a decedat. Mama a fost verisoara primara cu dansul. alta femeie cu acelasi grad de rudenie a fost la un notar si a declarat-o ... (vezi toată discuția)