avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare ca platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare ca platitor TVA

Buna ziua,
Sunt PFA cu doua activitati, ambele autorizate in baza unor legi speciale, respectiv Lg.51/1995 pentru profesia de avocat si Lg.86/2006 pentru profesia de practician in insolventa. Pentru ambele activitati am cabinete individuale la adrese diferite, sunt inregistrate la administratia financiara si depun anual declaratiile fiscale impuse de lege. De asemenea tin contabilitate separat pentru fiecare activitate si tot separat pe fiecare activitate primesc decizi de impunere pentru venitul datorat si platesc in termen obligatiile privind impozitele si taxele datorate. Pentru niciuna din activitati nu am atins cifra de afaceri ce ma obliga sa ma inregistrez ca platitor de TVA. Insa cumulat a existat aceasta situatie chiar la sfarsitul anului 2009. Atunci am discutat cu inspectorul de la fisc, la care sunt arondat, daca este sau nu cazul sa devin platitor de TVA si raspunsul a fost ca numai daca pe cel putin una din activitati ating cifra de afaceri ce impune acest lucru , numai atunci sa ma inregistrez. Eu nu am mai actionat pe pe aceasta tema dar sunt inca in dubiu. Ce credeti ca ar trebui sa fac ? Si daca totusi cei din conducerea fiscului ajung la alta concluzie, ce consecinte vor fi ?. Daca atunci, anul 2009, indeplineam conditia, compartimentele speciale din cadrul fiscului, analzand declaratia anuala de venituri si in virtutea art. 153,alin.(8), nu aveau imediat, obligatia inregistrarii din oficiu?. De aproape un an inspectorul de la fisc care cunostea situatia s-a pensionat si am fost arondat la alta persoana.
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: georgescug , utilizator 17:47, 27 Martie 2015
Plafonul de TVA se calculeaza pe CIF.
Daca pt fiecare activitate aveti un CIF atunci nu e nevoie de inregistrare..
Multumesc pentru raspuns,
Eu insa am numai un singur CIF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pragul tva, se insumeaza incasarile pe doua cabinete? foneagheorghe foneagheorghe Buna ziua, Nepotul meu are Cabinet de avocat, autorizat de Baroul Bucuresti in baza legii 51/1995 si totodata mai are si Cabinet individual de insolventa, ... (vezi toată discuția)
Tva cripa40 cripa40 Am atins cifra de afaceri de 35000euro (valoarea cursului la data aderarii) in data de 23/12/2009. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia in continuatre de ... (vezi toată discuția)
Modificare cod fiscal - de la 01.01.2011 - proiect Magda Staicu Magda Staicu Pe site-ul mfinante a aparut [b] Proiect de ordonanta de urgenta[/b] pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal şi ... (vezi toată discuția)