Buna seara.
As dori sa stiu daca din punct de vedere legal se poate actiona in judecata un administrator al unui blog pentru calomnie, si daca da, care sunt legile in baza carora poate fi acuzat administratorul sau creatorul articolelor. Mentionez ca in unele articole sunt si amenintari atat la nivel personal, dar nu numai.
Pentru amenintari puteti face o plangere penala, iar pentru atingerile aduse onoarei, demnitatii si reputatiei o actiune in civil, pentru daune morale.
Calomnia nu mai este o fapta incriminata penal.
Asta cu amenintarile uitasem s-o comentez: nu orice amenintare conduce la deschiderea unei cercetari penale. La cate amenintari primesc administratorii Wikipediei, s-ar putea face birou de Interpol care sa se ocupe numai cu amenintarile la adresa lor. Ele raman aproape in totalitate vorbe goale ale unora care cred ca pe internet se pot da cocosi si nu au niciun fel de urmari.
Daune morale
clyde2010
In baza carui articol din CpC pot solicita daune morale aduse \"onoarei,demnitatii sau reputatiei\" mele(titulatura cf.OUG 80)? Si ce sanse am? Cam ce probe ar ... (vezi toată discuția)