Am o problema si as dori sa aflu citeva raspunsuri de la cei ce s-au lovit de o asemenea problema ;
-comitetul executiv impreuna cu cenzorul asociatiei au fost demisi in urma hotararii adunarii generale, care impune predarea documentelor intr-un termen limita de 48 de ore ......
-Problema ar fi urmatoarea ; comitetul demis a luat act de controlul efectuat de cenzorul asociatiei, care scotea la iveala greseli de calculatie ale administratorului, ce au dus la avantajarea unor proprietari in detrimentul altora, intocmirea gresita a balantelor si a bilantului...etc. Datorita masinatiunilor administratorului si a unui grup de presiune,s-a organizat repede o adunare generala, unde s-a ajuns la demiterea c.ex. si a cenzorului pe motiv ca administratorul are dreptate si nu cenzorul+c.ex. Administratorul a fost pastrat in functie in ciuda rapoartelor cenzorului , din care reiesea lipsa pregatirii de specialitate a administratorulu isi adaugat la acest lucru neindeplinirea atributiunilor prevazute in lege, statut,etc. Nu ar fi fost normal ca noul comitet sa i-a act de acest raport si sa ceara un control financiar-fiscal de la primarie sau de la C.E.C.A.R. ?
-In aceasta stare de fapt ce ne sfatuiti sa facem? - sa predam urgent cum n-i se cere toata documentatia ?
-Si o alta intrebare ;- exista un termen legal de predare a acestor documente, si daca exista care ar fi ?
- Va multumesc !
cred ca ar fi bine sa faceti un proces verbal cu toate documentele primite, inscriind in dreptul fiecaruia numarul de file al fiecaruia. este intr-adevar o treaba migaloasa, dar niciuna din parti nu va avea ceva de obiectat in privinta asta.
daca aveti dubii in privinta activitatii administratorului, puteti cere o expertiza contabila
Reprezentantul legal al asociatiei este presedintele. Prima anomalie: Cum a convocat administratorul adunarea?!
Numai presedintele putea sa convoace ad. gen.(la initiativa sa, sau la cererea proprietarilor...). Termenul, convocatorul, SEMNATURILE ( fiind o situatie conflictuala), sunt scrise in lege (google- legea 230/2007). Administratorul este un angajat! Oricine stie ca nu un angajat decide in firma, asociatie, etc. La primarie puteti sesiza ca nu s-a convocat adunarea legal, deci hotararile sunt nule. Primariile nu prea fac controale sau verificari de gestiune- o stiu din mai multe sectoare.La politie puteti cere sa asiste un agent la adunarea pe care o veti convoca cf. legii. V-as spune si despre experti, dar...ultimul expert judicatoresc mi-a spus ca "merge" si cu chitante de mana. A facut o expertiza platita cu 15 milioane fara sa ceara si sa verifice registrul de casa si chitantierele! Un cenzor- expert- a verificat o lista de plata refacand doar adunarile! Nu stia nimic despre criteriile de repartizare. Fara determinarea proprietarilor de a rezolva problema nu veti reusi. Unii au reusit, dar au fost fermi, au mers pana la capat. Deciziile trebuie sa apartina proprietarilor, care trebuie sa renunte la comoditate si sa stie ca proprietatea lor incepe la usa blocului.