avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lnmatriculare leasing operational
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lnmatriculare leasing operational

In curand mi se termina leasingul operational , luat pe firma (PJ). E clar ca transferul de proprietate se face dupa achitarea tuturor facturilor catre societatea de leasing, apoi firma trebuie sa se ocupe de inmatriculare. Firma este a mea.
Ideea este ca eu vreau ca in final masina sa ajunga pe numele meu, proprietate personala.
Intrebarea este daca exista vreo modalitate de a face asta fara a trece prin formalitatile de inmatriculare definitiva pe PJ (fostul utilizator, urmatorul proprietar) si sa transform masina in proprietatea mea mai repede.
Inmatricularea inseamna drum la RAR pt identificare, drum la administratia financiara, apoi la politie... Si apoi acelasi calvar din nou ca sa trec masina de pe PJ pe PF... Trebuie sa existe si o cale mai simpla, stie cineva?
Mentionez ca masina fiind pe leasing operatinal in contabilitatea firmei mele , au fost inreg. ratele pe contu 612 (chirii) , deci nu e inregistrata pe mijloc fix.

Alte discuții în legătură

Inmatriculare in urma finalizarii contractului de leasing operatinal nicoletapasca10 nicoletapasca10 In curand mi se termina leasingul operational , luat pe firma (PJ). E clar ca transferul de proprietate se face dupa achitarea tuturor facturilor catre ... (vezi toată discuția)
Leasing lisandraa lisandraa buna ziua problema mea este:am facut contract de leasing pe societate si acum am primit ultima factura de la rci leasing.vreau sa trec masina pe persoana ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix LILIANAUTU LILIANAUTU Am avut inchiriata o masina pentru care s a achitat lunar chiria in baza unui contract si la sfarsitul perioadei am trecut masina in patrimoniu firmei.Am ... (vezi toată discuția)