Am ridicat saptamana asta primul colet ca persoana juridica, mai exact ca PFA (sunt platitor de TVA). M-am dus pregatit la posta ca un comerciant cinstit cu toate cele, stiind ca va trebui sa platesc taxele vamale si tva-ul. Coletul este din afara UE - China.
Aduc doamnele pachetul din spate si mi-l pun pe masa sa mi-l dea. Eu le arat ca sunt PFA, scria si pe colet. Se uita pe mandatul de expeditie ele imi zic ca pachetul n-are valoare ca pot sa il iau asa. Eu le intreb daca sigur nu trebuie sa platesc tva-ul. Ele imi zic ca nu, ca pot sa il iau linistit, se uita ele pe acolo si vad totusi factura lipita, observa ca a costat 220$ stramba un pic din nas...imi zic ca e cam mult, dar imi dau liber sa plec si ca "nu l-am luat de la ele". Eu ce sa fac...am luat coletul si am plecat.
Acum intrebarea mea e: pot avea probleme in viitor din cauza asta? Cum dovedesc eu ca am platit TVA-ul pe marfa luata daca nu am primit nici o chitanta care sa ateste asta? Sau se presupune ca marfa o data scoasa din vama are si TVA-ul platit, ca intra in responsabilitatea vamesilor?