avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lncheierea ccm este sau nu obligatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lncheierea ccm este sau nu obligatorie

partea patronala speculeaza cu promptitudine lacunele legislative.
astfel, conform legii 62/2011, negocierea ccm este obligatorie la unitatile cu peste 15 salariati, fara a prevede si obligativitatea incheierii contractelor (care din punctul nostru de vedere se subintelege, incheierea fiind finalitatea actului de negociere).
si ne trezim in situatia de a fi negociate ccm-urile dar fara a fi si incheiate, respectiv inregistrate la directiile de munca.
va rugam sa ne transmiteti o solutie/sugestie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 23 Martie 2015
Nici Codul Muncii si nici Legea nr.62/2011 nu prevad obligativitatea incheierii unui c.c.m. Prevad doar obligativitatea negocierii.

In acest sens, puteti incheia un proces-verbal din care sa reiasa ca partile nu au ajuns la un comun acord referitor la incheierea c.c.m.-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca rambela rambela O societate comerciala cu capital de stat avand peste 100 de angajati , fara contract colectiv de munca.Este normal ? Ce este de facut ? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Melidna12 Melidna12 este adevarat ca nu mai este obligatoriu contractul colectov de munca la nivel de societate cu mai mult de 21 de angajati? Am citit codul muncii unde spune ... (vezi toată discuția)