Buna ziua .am si eu o rugaminte vreau sa stiu cateva detalii despre partaj si problemele pe care le am .
Eu si fostul meu sot am divortat in anul 2009 ,la acel moment trebuia sa facem si partajul iar el s-a razgandit si in dosar a ramas cap de disjungere ptr partaj.(imi cer scuze daca gresesc termeni ).Nio eream deja despartiti din anul 2000,in acest timp el a facut imprumuturi la diverse banci cu buletinul ,carduri de cumparaturi si chiar imprumut dar nu a pus ipoteca pe apartament .Eu am ramas in casa cu copii iar el a plecat la mama lui ,eu habar neavand ca el are imprumuturi la banci
De curand am primit acasa somatie de plact daca nu imi scoate apartamentul la licitatie in termen de 15 zile .L-am cautat la mama lui si ne-am dus la executorul judecatorec unde a facut un angajament de plata in rate ,in aceeasi zi i-am platit eu prima rata ramanand ca banca sa il sune daca este deacord cu acea suma el mentionand ca nu are nici un venit si ca are si alte doua dosare de plata la alte banci.Binenteles ca cei de a banca inca nu au sunat .
Intrebarea mea este daca eu fac acum partajul si el este deacord sa imi cedeze partea lui in favoarea mea pentru o anumita sulta ,eu o sa mai am probleme dupa aceea cu apartamentul din cauza datoriilor lui? Este legal sa fac acum partajul sau eu voi fi atacata de banci in locul lui?Eu am scos de la primarie certificatul fiscal si acolo scrie ca nu sunt datorii si nu exista nici o "oprire"pe apartament .Va multumesc anticipat
Nu cred ca este indicat sa va grabiti ca sa faceti partajul.
Incercati sa va informati juridic foarte bine mai inainte de a face ceva care sa produca efecte juridice.
Nu cred ca v-ati informat deloc.
Sa nu va bazati pe informarea executorului...va sfatuiesc...
Va multumesc Domnule Av.Iascoschi pentru sfaturile Dv,sunt intr-o situatie din care sincera sa fiu nu stiu cum sa reusesc sa scap sa nu vina cei de la banca sa imi dea copii afara din casa din cauza greselilor tatului lor ,nici nu cunosc pe nimeni in care sa am incredere si sa ma sfatuiasca cum sa fac ,am fost la un notar si mi-a zis ca banca poate sa strice actele de partaj pana nu isi recupereaza creantele .Fostul sot este de acord sa imi cedeze partea lui dar.....nu stiu daca este solutia asta
Pana la partaj angajati un avocat și depuneți contestatie la executare. Daca aveți extras de carte funciara din care reiese ca apartamentul e liber de sarcini, banca prin executor nu va poate scoate casa la vanzare. Trebuie ca mai întâi să solicite partaj de creditor în instanță și abia după ce au hotărâre judecătorească în acest sens pot trece la executarea silita a apartamentului, dar numai asupra părții ce îi revine fostului soț, partea ce va revine dv nu poate fi urmărită de banca, deoarece nu dv sunteți datoare băncii. Dv puteți fi urmărită în eventualitatea în care optați pentru atribuirea apartamentului și plata sulei. Banca va poate solicita sa îi dați suta în contul datoriei și dacă nu plătiți sa va scoată casa la vânzare pt recuperarea sutei
Dacă depuneți dumneavoastră, foștii soți, cerere de partaj, o varianta ar fi sa solicitați partajarea pe cote părți, in functie de contributia fiecaruia daca dv ati avut venituri mai mari, sau cote egale. Astfel rămâneți amândoi proprietari în acte, iar banca sa se îndrepte asupra părții ce-i revine fostului soț, parte pe care sa o cumpărați dv la licitatie la al doilea termen când prețul va fi redus cu 25%. Sau sa lasati lucrurile așa, ca cei ce fac afaceri din apartamente scoase la licitații nu se înghesuie sa cumpere jumătăți sau cote părți. Va
Iar pana va hotărâți ce și cum sa faceți, nu mai dați dv niciun ban la executor, ca nu e datoria dv