avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cerere penalitati de intarziere societate de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cerere penalitati de intarziere societate de asigurari

Buna ziua,

Conform normei ASF nr. 23/2014, daca asiguratorul RCA nu plateste despagubirile in termen de 10 zile
de la data depunerii ultimului document in dosarul de daune,
pagubitul poate cere plata penalitatilor de intirziere (0,2% pentru fiecare zi de intirziere).
Cind pagubitul completeaza cererea de despagubire, la un moment dat este scris:
"După primirea despăgubirii cuvenite, declar pe propria răspundere că nu mai am nici o pretenţie materială sau de altă natură de la
Societatea de Asigurare sau alt asigurător privind evenimentul menţionat."
Din asta se intelege ca daca societatea de asigurare a platit dauna, chiar daca s-a depasit termenul impus de ASF,
pagubitul nu mai poate cere plata penalitatilor de intirziere?
Sau daca le cere nu are sansa de cistig?
Ce este mai "tare", norma ASF sau declaratia pe propria raspundere din cererea de despagibire (pina la urma este o cerere, nu este un contract)?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 13:58, 23 Martie 2015
Apreciez ca in acest caz, se pot cere penalitati pe calea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata acord dauna dac_ian dac_ian In urma unui accident din noiembrie 2013, culpa celalalt sofer, city insurance imi propune si accept suma de 13500 lei ca si despagubiri totale fara alte ... (vezi toată discuția)
Recuperare dauna totala accident cauzat de alt accident ancutica ancutica Buna ziua. Anul trecut in urma unui accident rutier pe asfalt a ramas o pata mare de ulei.Din cauza acestei pete,cam la 5 minute de la producerea primului ... (vezi toată discuția)
Fga nu precizeaza pana cand sunt obligati sa plateasca despagubirile creditorilor adrianomb adrianomb Buna ziua, Dupa hotararea definitiva care precizeaza ca societatea Astra este in faliment, am observat ca Fondul de Garantare a Asiguratilor nu raspunde la ... (vezi toată discuția)