avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calitatea de coasigurat medical daca detin un PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calitatea de coasigurat medical daca detin un PFA

Detin un PFA de taxi caruia i-au expirat licentele anul acesta si nu mai doresc sa continui activitatea din cauza costurilor ridicate. Daca am depus deja declaratia de venit estimat pe anul acesta ce trebuie sa fac sa pot lua o adeverinta ca nu mai am venituri din apriliie pentru a deveni coasigurat medical la un membru al familiei?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 23 Martie 2015
Ar trebui sa inchideti PFA-ul.
Cum mai exact pot inchide PFA-ul declaratie la ANAF? Ce furci caudine trebuie trecute pentru a fi inchis?
Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a radierii persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale le gasiti aici:
[ link extern ]

OUG 44/2008
art.21
(1) PFA îsi înceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului în urmatoarele cazuri:
a)prin deces;
b)prin vointa acesteia;
c)în conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Cererea de radiere, însotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe lânga tribunalul unde îsi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.

(3) Dispozitiile art. 11-13 se aplica în mod corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa Dumitrumarian Dumitrumarian Cum imi pot inceta activitatea ca PFA pentru un an de zile (vezi toată discuția)
Inchidere pfa nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna seara! Va rog frumos, am si eu o intrebare: Am un pfa de traduceri infiintat din august si as dori sa-l inchid, dar dupa aceea sa pot activa ca ... (vezi toată discuția)
Desfiintare pfa ecomagazin ecomagazin Doresc sa desfiintez un PFA, care sunt pasii dupa ce merg la registru comertului? Se mai depune ceva la ANAF? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)