Buna ziua - sunt un parinte de copil minor si in urma divortului am custodie comuna si domiciliul la mine.Celalalt parinte nu se intereseaza de soarta copilului, are datorii neachitate la plata pensiei alimentare si mai mult nu doreste sa fie de acord cu iesirea copilului din tara pentru vacanta sau filmari pentru emisiuni de copii.Avand in vedere ca ceea ce ii cer este numai in interesul copilului se pot lua ceste acorduri si prin alta modalitate sau trebuie sa incerc retragerea custodiei ?! Multumesc
Cu aceste argumente nu veti obtine o custodie exclusiva si oricum nu intr-un termen foarte scurt de la pronuntarea sentintei de divort.
Puteti obtine suplinirea acordului tatalui prin instanta, doar ca trebuie sa promovati actiunile din timp pt a putea obtine hotararea pana la momentul cand doriti sa parasiti tara de exemplu. In instanta va trebui sa convingeti judecatorul ca este in interesul superior al copilului deplasarea sau participarea la diferite evenimente.
Faceti-i plangere penala pentru abandon de familie pt ca nu plateste pensia si incercati sa il fortati astfel sa va dea acceptul pentru ce aveti nevoie.
Mai greu cu custodia unica.
Multumesc pentru raspunsuri - nu doresc sa despart copilul de celalalt parinte, chiar daca nu se intereseaza de situatia acestuia si nici custodie exclusiva, vreau ca fetita sa se poata dezvolta din toate punctele de vedere - trebuia sa filmeze pentru o televiziune si nu a primit acordul - in vacanta de vara cativa colegi de clasa vor merge in Grecia si as fi dorit ca si ea sa poata merge acolo si sa isi serbeze ziua de nastere impreuna cu acestia.Fata are pasaport, dar banuiesc ca mai trebuie si acordul.
Bănuiţi corect. De ce credeţi că dacă aţi avea autoritate părintească unică, fetiţa nu s-ar putea dezvolta din toate punctele de vedere? Fiindcă spuneţi că nu doriţi autoritate unică!
Singura soluţie, pentru a nu mai păţi ceea ce aţi păţit, este solicitarea autorităţii părinteşti unice.
Suplinirea semnăturii pentru un concediu e anrvoios şi vă puteţi trezi cu recomandarea de a petrece vacanţa pe Litoralul românesc.
In opinia mea, in acest caz, nu prea exista motive pentru acordarea custodiei exclusive. Iar un proces avand ca obiect custodia poate invrajbi si mai fostul partener.
Va recomand sa solicitati cat mai repede suplinirea de consimtamant, pentru ca micuta sa poate petrece vacanta in strainatate la vara. Asta daca sunteti convinsa ca nu va puteti intelege cu tatal.
Custodie unica
almamater
Buna ziua.
Am un copil de 7 ani si in urma divortului am custodie comuna cu fostul sot, tatal copilului. Va rog sa imi spuneti daca pot obtine custodie unica ... (vezi toată discuția)