avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

buna ziua,
am obtinut divortul in luna noiembrie anul trecut ,am un baiat de 12 ani(ii face in iunie),custodia este comuna iar copilul are domiciliul stabilit la mine, datorita faptului ca fostul sot nu a platit pensia alimentara de cel putin 3 luni(am intrat in luna 7a),i-am facut plangere la politie,iar in baza acestei plangeri am cerut custodie exclusiva in instanta,credeti ca as avea sanse sa castig procesul?mentionez ca tatal nu comunica ,cu copilul decat prin facebook si asta se intampla destul de rar iar discutiile sunt foarte scurte,desi sta la 15 min de scoala nu merge nici sa-si vada copilul in pauza,de multe ori a mintit copilul ca o sa il ia la el in weekend iar cand venea momentul acest lucru nu se mai intampla, copilul suferind mult din cauza asta,cu timpul copilul s-a obisnuit si nici macar nu il mai intreaba daca se pot intalni.eu vreau sa-mi iau copilul la londra pentru ca vreau sa ma casatoresc acolo cu cineva.am cerut semnatura tatalui pentru vacanta de vara dar nu vreau sa imi dea.eu vreau doar sa nu mai trebuiasca sa depind de el atunci cand scot copilul din tara,copilul face fotbal si anul trecut a fost plecat 7 zile in franta la un campionat,foarte greu am obtinut semnatura ,si asta doar cu ajutorul antrenorului care a venit chiar si la notar pentru a se asigura ca nu se razgandeste,atunci i -a spus copilului ca asta va fi prima si singura data cand el va semna asa ceva. acum in iunie copilul o sa plece iar in franta si iar vor fi probleme, mentionez ca din luna noiembrie el nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului, nici financiar si nici macar emotional .
Cel mai recent răspuns: ceceiana , utilizator 16:17, 18 Mai 2015
Nu cred ca veti obtine custodie exclusiva din acest motiv.
Nu va recomand sa deschideti proces.
Il puteti executa silit pe tata pentru neplata pensiei de intretinere.
Nici o speranţă, doamnă! Pentru atâta lucru nimeni nu vă acordă autoritate părintească unică.
Pentru plecarea din iunie, mobilizaţi antrenorul, poate e mai convingător.
Pentru plecarea la Londra, încercaţi suplinirea semnăturii tatălui, dar trebuie să aveţi dovada scrisă că el refuză acordul, în plus trebuie să demonstraţi că băiatului îi este mai bine acolo ca aici.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
Martonze, utilizator
si cum obtin suplinirea semnaturii tatalui?deschizand un alt proces?care va dura in jur de un an?refuzul lui il am in scris dintr-o conversatie pe facebook....
nu stiu, tot citesc pe acest forum si sincer ma ingrozesc despre legile acestea; odata ce nu il sprijina pe copil cu absolut nimic, nici macar pensia aceea infima care sa fim seriosi, nu reprezinta mai nimic din cheltuielile unui copil in foarte multe cazuri, dupa ce ii pune piedici in activitatea lui pana la urma, tot tatal este cel care decide soarta unui copil? mi se pare corect ca atata timp cat poti face dovada ca nu plateste pensia alimentara copilului din rea vointa, nu ca nu ar avea cu ce, acel parinte sa nu mai aiba nici un drept de decizie asupra copilului.
Doamnă, chiar dacă nu contribuie material, tata îi oferă hrana sufletească copilului, prin acele conversaţii pe facebook; şi atâta timp când mai îl bagă în seamă, îi poate hotărî soarta. În cazul de faţă, este o situaţie fericită, copilul mai are numai 6 ani de a fi la cheremul părintelui, mai grav este când copilul e mic şi are muuulţi ani de vizitat frumuseţile patriei.

Alte discuții în legătură

Copil minor- celalalt parinte nu isi da acordul pentru diferite activitati ff75 ff75 Buna ziua - sunt un parinte de copil minor si in urma divortului am custodie comuna si domiciliul la mine.Celalalt parinte nu se intereseaza de soarta ... (vezi toată discuția)
Declaratia tatalui pentru a scoate minorul din tara ceceiana ceceiana as dori sa stiu care sunt legile exacte pentru a scoate copilul din tara.eu sunt divortata , custodia copilului este comuna iar domiciliul copilului este ... (vezi toată discuția)
Tatal nu isi viziteaza copilul Alexandrabichito Alexandrabichito Buna ziua ma numesc Alexandra sunt divortata de doi ani am un baietel de 5 ani care mi-a fost incredintat mie.tatal nu sa interesat de copil nu a platit pensia ... (vezi toată discuția)