avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

... intrebari ajutatoare:
1.Ce fel de venit poti avea, mai mic decat 4 salarii brute medii pe economie in timp ce esti in pensie anticipata partiala?
2.Ce alte persoane pot acumula acest venit mai mic decat 4 salarii brute medii pe economie?(,,art.6,alin.e) alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale;)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:32, 24 Martie 2015
rita11 a scris:
Cum comentati interdictia de a cumula pensia anticipata cu ,,orice venit '' ,in conditiile in care la art 114 din legea 263, se specifica... intreruperea acordarii pensiei atunci cand venitul maxim realizat pe 12 luni calendaristice depaseste 4 salarii medii brute pe economie...conf art 6? ..
.
,,IV. persoanele care realizeaza, in mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel putin de 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si care se afla in una dintre situatiile urmatoare:

a) administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare ori de management;

b) membri ai intreprinderii individuale si intreprinderii familiale;

c) persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati economice;

d) persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora;

e)]alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale;''



rita11 a scris:
Cumulul a maxim 4 salarii brute medii pe economie utilizat la fundamentarea bugetului
Redau mai jos un comentariu scris bine si va rog sa intreprindeti ceva pentru clarificare,altfel cred ca se fac abuzuri prin interpretarea aleatorie dar interesata a celor de la casa de pensii:

[,,dariad

Joi, 8 Martie 2012, 14:34

Eu am tot scris de anul trecut pe forum despre subiectul asta, ca asa este logic. Daca venitul este mai mic decat echivalentul a 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, se poate cumula. Este un lucru uman, trebuie sa ai din ce trai.

Dar Casele de Pensii zic ca NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eu am tot cerut lamuriri si nu au stiut decat sa-mi dea ca raspuns articolul 114 si atat.'']

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala teodor53 teodor53 Pe perioada in care primesc pensie anticipata partiala pot sa fiu actionar intr-o societate comerciala(SRL) sau sa obtin venituri din chirii ? (vezi toată discuția)
Pfa si pensie anticipata in paralel? ionutz_86 ionutz_86 Buna ziua, Intrebare: persoana X are pensie anticipata pana pe data de 15.06.2013 cand urmeaza sa iasa la pensie de drept. A fost contactata de catre un IFN ... (vezi toată discuția)
Venituri de natura profesionala - obtinute ocazional Miluka Miluka Buna ziua. Astazi, 11.08.2010, a fost postat un articol pe avocatnet.ro (http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=20689) respectiv \"Haos fiscal: ... (vezi toată discuția)