avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minor neinsotit retinut in hipermarket pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minor neinsotit retinut in hipermarket pentru presupusa distrugere

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca exista o lege care interzice unui minor de 14 ani sa umble neinsotit in oras, piete, magazine, hipermarketuri, etc. si Si daca exista va rog sa imi spuneti care este aceasta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: klehus , utilizator 14:49, 12 Iunie 2016
Contactati un avocat si expuneti cazul - adica tot ce s-a intamplat . Stie avocatul ce si cum trebuie procedat .
Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l cunoasca clientii supermarketului cand intra este ca toate bunurile sunt ASIGURATE...supermarketul are niste reguli de ordine interioara pe care le aplica niste analfabeti angajati ai firmelor de securitate...copilul dvs are 14 ani si nu raspunde penal,deci nu aveau cum sa intocmeasca dosar penal politistii care au fost depasiti pt ca ei gandeau in perspectiva daca dvs depuneati plangere impotriva celor care erau de fata..deci inclusiv al lor...parerea mea este ca trebuie sa luati legatura si cu directorul magazinului sa-i aduceti la cunostinta ce s-a intamplat si sa depuneti plangere la politie pentru ca nu este prima data cand se intampla lucruri de acest gen...dvs in calitate de tutore legal al copilului puteti fi sanctionata numai cand minorul comite fapte grave....minorul care a implinit varsta de 14 ani raspunde contraventional...de ce nu i-au dat amenda politistii?....va spun eu...nu aveau unde sa-l incadreze si sub imperiul emotiilor pe care le aveati dvs au lasat-o cum a cazut...cu respect
Daca situatia este asa cum ati descris-o, atat Politia cat si paza au facut un abuz. Qlink si mihneaivascu au punctat foarte bine. Felicitari!
Iar dl. av. Lascoschi a subliniat un lucru capital: trebuiau sa dovedeasca.
La aceasta adaug ca pentru 8 lei nu exista fapta penala (ca sa nu mai vorbim ca fiica Dvs. nu raspunde penal, asa cum bine s-a aratat), dar pentru sechestrare, abuz, lipsire de libertate etc. , DA, dosarul penal e cat casa.
La aceasta as adauga ca in plangerea pe care o veti depune sa faceri referire si la amenintare si chiar santaj.
nu sunt de specialitate si nu intervin pe astfel de subiecte, dar mi se pare ca in fata inmultirii abuzurilor (fie ca e vorba de CARREFOUR, bancile care "acorda" credite, ANAF, ITM, DAF, Politie etc.), in fata cresterii presiunii impotriva omului obisnuit, care a ajuns sa nu se mai poata apara singur, dosarul penal impotriva celor ce fac abuz si raspandirea informatiei sunt arme eficiente.
Aceasta daca, repet, situatia e descrisa exact de catre Dvs. (si nu vad de ce nu ar fi). Nu judecam noi, ci adresati-va avocatului si Parchetului.

Invit si pe altii sa ne spuna in topicuri separate ce abuzuri au patit. E o tema "fierbinte'!

Deci, Carrefour.. aha...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
horatiusasu, utilizator
Sa stiti ca, dupa parerea mea, nu se va intampla nimic concludent in caz de depunere a unei plangeri penale.

Problemele de acest fel nu se rezolva in acest mod...

Fara a se actiona pe loc, orice plangere ulterioara la politie constituie ceva ce omul simte nevoia sa faca ca asa considera ca este drept dar dreptatea trebuie privita din alt unghi...

Trebuie deschise procese civile in caz de nu se rezolva amiabil pe loc.

Cred ca si OPC ar putea ajuta cumva pentru ca oamenii nu au bani de procese si de avocati ca sa se rezolve aceasta problema.

Nu cred ca in statele dezvoltate din UE se intampla astfel de abuzuri si motivul este tocmai acela ca acolo oricine isi permite sa angajeze avocat.

A nu se confunda cu faptul ca si in Romania situatia pare la fel deoarece lucrurile sunt total diferite desi este adevarat ca in ziua de astazi oricine isi permite sa angajeze avocat.
Abordarea este insa esentiala... in ceea ce priveste lamurirea juridica...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va sfatuiesc sa actionati pt ca altfel acesti copii vor ramane cu impresia ca persoanele care lucreaza in sistemul judiciar isi pot bate joc de cetatenii obisnuiti chiar daca acestia le platesc salariile. Acesti copii vor ramane cu o trauma pe viatza daca nu se va face o reparatie, chiar daca se va lasa doar cu o amenda sau va veti impaca macar acesti indivizi sa-si ceara scuze. Acesti "viteji" cand vin tigani si interlopi si fac ce fac prin magazine se fac ca au treaba in alte parti pt ca o iau peste bot de nu se vad.... si asta va spun in cunostinta de cauza pt ca sub ochii mei s-a intamplat asa ceva.
Indiferent ce a facut, este un copil si a facut o copilarie, nu a comis o infractiune.

Alte discuții în legătură

Au voie agentii de paza si protectie la perchezitie corporala? olteanudaniela olteanudaniela Buna ziua am cateva intrebari care as dori,daca se poate sa imi raspundeti.Locuiesc vis-a-vis de unul dintre lanturile de supermarketur Kaufland, vizitez ... (vezi toată discuția)
Furt din carrefour, un sfat va rog utilizatorxxl utilizatorxxl 2 prieteni buni de-ai mei au furat 3 produse din carrefour in valoare de 170 de lei. Desigur nu sunt mandra de aceasta fapta ... i-au chemat in camera... li ... (vezi toată discuția)
Interdictie intrare in hipermarket puiutzubleg puiutzubleg Buna ziua, In urma cu o saptamana, am fost fara sa vreau martora unor evenimente, fiind la cumparaturi cu o prietena. Aceasta a sustras dintr-un hipermarket ... (vezi toată discuția)