avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu in timpul judecarii recursului
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu in timpul judecarii recursului

Buna ziua,

as vrea sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: mama mea are un proces de contestatie la executare (un credit luat de la un IFN, cu comisioane abuzive, platite si rasplatite pe timp de 5 ani).
Mai intai i s-a in fiintat poprire pe cont, banca (unde isi primeste salariul) i-a indisponibilizat 1/2 din salariu, desi inteleg ca nu era legal (fiind vorba de o singura poprire), apoi a platit o cautiune pentru a-si suspenda poprirea pe timpul cat se va judeca cu executorul si cu banca de la care a luat creditul .
In prima faza i s-a admis contestatia la executare, insa respectiva banca si executorul au facut recurs. Acum recursul e pe rol, insa, azi, primeste o noua poprire, la serviciu, desi numai maine va avea infatisare pentru acel recurs.
Intrebarile sunt:
1. Ce se intampla cu banii care deja ii are blocati: 1/2 din salariu la banca unde isi primeste salariul si cam tot pe atat cautiune?
2. Poprirea aceasta noua e valida, chiar daca nu s-a terminat procesul definitiv?
3. In timpul derularii executarii silite, suma urmarita mai poate creste sau e cea care i s-a comunicat initial?
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Executare silita- cuantum poprire ContSters313331 ContSters313331 Am fost executat silit de catre un executor judecatoresc pt ca am ramas in urma cu ratele la banca executarea silita s-a facut cu proprire pe salariu mai ... (vezi toată discuția)
Poprire pe alocatia copilului!!! sorinus71 sorinus71 Buna ziua, Am un credit la o banca , si din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa-l platesc, in urma neplatii a intervenit poprirea pe ... (vezi toată discuția)
Poprire angajator Arrow127 Arrow127 In cat timp trebuie sa trimita banii popriti (1/3 salariu) catre executor angajatorul? Am avut o poprire, ultima plata S-a facut in 05.05, executorul imi ... (vezi toată discuția)