avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card de sanatate furat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card de sanatate furat

Buna seara. Cardul meu de sanatate a fost livrat la adresa din buletin, adica la tatal meu. Parintii sunt implicati intr-un proces de partaj, astfel situatia familiala este una conflictuala. Din acest motiv, tatal meu nu vrea sa-mi dea cardul de sanatate, nici macar nu stiu daca il mai are sau l-a aruncat ( ceea ce ar fi in stare sa faca, ambitii prostesti). Cum pot sa recuperez cardul de sanatate sau ce pot face pentru a mi se emite un alt card de sanatate, care va fi obligatoriu incepand cu 1 mai 2015?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 24 Martie 2015
faceti cerere catre casa de saicurari de sanatate si contra sumei de 15 lei,daca nu ma insel va fi emis un nou card si ve-ti alege un nou pin,pentru activare la medicul de familie.Indicati in cerere noua adresa unde sa fie trimes.
Asiguraţii care au primit carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate cu date personale eronate, sau au pierdut/distrus acest document, vor solicita eliberarea unui nou card la casa de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află.

Asiguraţii vor primi cu titlu gratuit noul card de sănătate în situaţia în care cardul conţine date eronate.

Asiguraţii vor plăti contravaloarea serviciilor de producţie şi distribuire prin poştă a noului card, în cazul pierderii/distrugerii cardului iniţial.

Costurile sunt de 2,2 euro + TVA pentru producţia cardului, plus 2,74 lei + TVA pentru distribuirea lui. Plata se va face la sediul casei de asigurări în evidenţa căreia se află asiguratul.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de sanatate persi persi Eu si sotul meu nu am primit inca cardul de sanatate. Am verificat si in sistemul siui daca suntem asigurati si apare ca suntem , ma gandeam ca poate fi o ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate Ioan_01 Ioan_01 Buna ziua! De unde se poate ridica cardul de sanatate daca am fost plecat de la domiciliu cand s-a distribuit prin posta? (vezi toată discuția)
Card de sanatate pentru un cetatean strain rezident in romania luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua, Sotul meu este cetatean italian cu rezidenta deocamdata temporara-abia anul acesta in toamna poate aplica pentru cea permanenta-dar cu contract ... (vezi toată discuția)